Monte-Carlo: Shapovalov začenja s porazom

Denis Shapovalov (Foto: nanaimonewsnow.com)

Denis Shapovalov ne bo navdušen nad svojim začetkom peščene sezone. Kanadčan je v treh nizih izgubil proti Janu-Lenardu Struffu.

Denis Shapovalov (Foto: nanaimonewsnow.com)

5:7, 6:3 in 6:1 je bilo za Struffa, ki je napredoval v drugi krog turnirja serije Masters v Monte-Carlu. 20-letni Shapovalov je prispel po dobrih rezultatih v Miamiju, kjer je izgubil šele proti Rogerju Federerju, in sicer v polfinale prestrižnega turnirja. Ampak pesek je počasnejša podlaga, kar je bilo na koncu usodno za 15. nosilca. 

Nepostavljeni Nemec ga je povsem razorožil na njegov začetni udarec, ustvaril si je kar 16 brejk priložnosti in jih od tega 6 izkoristil.

Naslednji ga čaka Grigor Dimitrov iz Bolgarije, ki je lansko leto na igriščih Monte-Carla izgubil v polfinalu proti Rafaelu Nadalu. Branilec naslova bo začel proti Robertu Bautisti-Agutu. Ta je v treh nizih odpravil Johna Millmana.

Nadal ni igral vse od polfinala Indian Wellsa, ko je predal srečanje proti Rogerju Federerju zaradi poškodbe desnega kolena. Pred dvema tednoma je nadaljeval s treningi in je očitno 100-odstotno pripravljen. Prvi igralec sveta Novak Đoković bo začel proti Philippu Kohlschreiberju, ki ga je presenetil v IW.

V ponedeljek so napredovali tudi Daniil Medvedev; Marco Cecchinato; Fabio Fognini in David Goffin advanced, 12. nosilec Nikoloz Basilashvili pa je izpadel. Vroči Italijan Fognini je navduševal v tekmi proti Andreyju Rublevu. 4-6, 7-5, 6-4 sta imela.

https://www.facebook.com/ATPTour/videos/330836930914433/