Moldavec v Monte Carlu še drugič ustavil Bedeneta

Slovenskemu tenisaču Aljažu Bedenetu se ni uspelo še tretjič v karieri prebiti v 2. krog turnirja serije ATP Masters v Monte Carlu. Po uspešno prestani kvalifikacijski izkušnji, se je 29-letnemu Ljubljančanu ustavilo v 1. krogu glavnega dela turnirja. Boljši je bil Radu Albot. 

Aljaž Bedene predstav iz kvalifikacij ni uspel prenesti v glavni del turnirja. (Foto: Gulliver/Getty Images)
Aljaž Bedene predstav iz kvalifikacij ni uspel prenesti v glavni del turnirja. (Foto: Gulliver/Getty Images)

Aljaž Bedene je v Monte Carlu nastopal tretjič v karieri. Tako leta 2016 kot tudi lansko leto se je uspel prebiti v 2. krog tekmovanja, v obeh primerih pa ga je tam zaustavil kralj peska Rafael Nadal. Tokrat mu je v 1. krogu še drugič v karieri nasproti stal Moldavec Radu Albot, ki je bil po zmagi na lanskoletni izvedbi v Wimbledonu boljši tudi tokrat v Monte Carlu.

Moldavec, ki ima do sedaj za seboj odlično sezono, je takoj povedel z 2:0, Bedene pa je z delnim izidom 4:1 prišel do vodstva s 4:3. V 9. igri se je Albot pri rezultatu 4:4 znova prebil do dveh vezanih žogic za “break” (15:40) in že prvo izkoristil. Pri izkoriščanju “break” žogic je bil izjemno uspešen tudi v drugem nizu, saj je realiziral obe, ki sta se mu ponudili in drugi niz dobil s 6:2.

Če je Bedene v prvem nizu težko dobival točke na drugi servis (4/15), mu v drugem nizu ni steklo niti ob prvem servisu (9/18) in dvoboja je bilo hitro konec.

ATP Masters Monte Carlo (Monako, €5,207,405, pesek, zunaj), posamezno
1. krog kvalifikacijBedene A. (Slo/5) – Nys H. (Fra) 6:2, 6:4
2. krog kvalifikacij: Bedene A. (Slo/5) – Daniel T. (Jap/8) 7:6(5), 6:3
1. krog: Bedene A. (Slo/Q) – Albot R. (Mol) 4:6, 2:6