Lanski poraz proti Del Potru je vplival na Rogerja Federerja

Nekdanja številka 25 Filippo Volandri je v pogovoru na Sky Sportu z novinarjem Stefanom Meloccarojem spomnil na poraz Rogerja Federera v finalu Indiana Wellsa proti Juanu Martinu del Potru. Švicar je zapravil kar tri žogice za zmago, kljub temu da je šel v tekmo, potem ko je zmagal vse tekme v sezoni, od Hopman Cupa, Australian Opna, Rotterdama in Indian Wellsa do spopada v finalu.

Roger Federer (Foto; Tennisworldusa.com)

“Federer je bil prizadet zaradi tega poraza,” je priznal Italijan. “Ni bil več tako samozavesten, kot je bil prej. Po Australian Opnu imajo igralci precej časa, da se pripravijo na ta turnir, zato so vsi željni igrati in v Indian Wellsu lahko igraš dobro, saj ni preveč vroče in ni preveč vlažno. Igralec lahko prikaže svoj najboljši tenis tam. Dogodek je verjetno boljši od mnogih Grand Slamov v smislu infrastrukture in opremljenosti, kar je preprosto, saj je veliko prostora za gradnjo, investitor pa je milijarder. Igrate lahko tenis ali golf, nimate preveč možnosti. To te naredi fokusiranega.”

O italijanskem tenisu je Volandri dopolnil: “Matteo (Berrettini) narašča iz tedna v teden, zelo dobro mu gre, debitiral je v Davisovem pokalu, premagal je Khachanova v dvorani. Matteo je v dobrem zagonu in zbira svoje prve izkušnje na tej ravni. Lani bi v Indianu Wellsu lahko zmagal na tekmi proti Daniilu Medvedevu, potem pa je zelo izboljšal svoj bekend. Fabio (Fognini) ima dobro uvrstitev (na lestvici), vendar bo odvisno od njega, od tega, kako bo motiviran. V Indian Wellsu želijo vsi tekmovati in zabeležiti dobre rezultate.”