“Dokler se ne pritožujeta Nadal in Đoković, je vse v redu”

Kar nekaj je bilo izrečenega, ko je svoj pogled na privilegije Rogerja Federerja podal Julien Benneteau. Sedaj je Richard Krajiček, direktor turnirja v Rotterdamu, Švicarju stopil v bran. Dokler se ne pritožujeta tudi Rafael in Novak, do takrat nimamo težav.

Roger Federer (Foto: Tennisworldusa.com)

“To je povsem normalno in razumem njegov pogled, ampak Federer je izjemen,” je povedal Krajiček. “Nihče ne dobi toliko pozornosti, kot jo prejme on. Zato ni nič čudnega, da velikokrat igra ponoči. Problem bi bil samo, če bi se glede tega pritoževala tudi Rafael Nadal in Novak Đoković.” Ta dva igralca sta namreč še ena tistih, ki so najbolj priljubljeni, zato tudi onadva uživata določene privilegije. Od tega, da se turnirji boriji za njihovo prisotnost in jim za to mastno plačujejo, do tega, da upoštevajo njihove želje pri igralnem urniku, včasih pa celo prilagajajo igralno površino turnirja.

“Ne spomnim se, da bi kdo direktno kritiziral njegov urnik. Vedno so govorili, da so bila igrišča v Rimu spremenjena, da bi Becker zmagal. Da so dali trše žogice in odstranili del peska. Spomnim se tudi leta 1994, ko sem zaradi vročine prosil, če bi lahko igral polfinale ponoči, ampak je bil Becker tisti bolj priljubljen, zato so upoštevali njegovo željo. Igrala sva dopoldne. Nisem osvojil Wimbledona trikrat.”