Kaj bo sedaj počel Radek Štepanek?

V nedavnem intervjuju je bivši 8. igralec sveta Radek Štepanek komentiral razloge, zakaj je zapustil ekipo Novaka Đokovića zgodaj letos. Srb je nazaj povabil Mariana Vajdo, s katerim sta prišla na prvo mesto ATP lestvice.

Radek in Novak (Foto: Tennisworldusa.com)

Dobila sta dva Grand Slam turnirja zapored. Radek Štepanek je priznal, da je prošnjo Srba prejel v nevednosti. “Niti zamislil si nisem tega, ker nisem vedel, da razmišljam o tem,” je povedal Štepanek, ki se je dokončno odpovedal zaradi poškodbe hrbta. “Naravno je prišel tudi konec moje kariere. Kot se to zgodi vsakomur, čeprav sem videl mnogo atletov, ki se po upokojitvi stežka spravijo nazaj v normalno življenje. Ta prehod jim je delal težave. Ne vedo, kaj početi po končani karieri, ali pa investirajo denar v napačne projekte.”

“Zato sem se tega izognil in se za konec pripravil že prej. Sedaj ne bom več treniral nikogar. Z Novakom sva končala marca, sedaj pa nimam novih planov. Osredotočil se bom na družino, ker je to najpomembnejše v življenju. Ko se bomo ustalili, se z veseljem vrnem v tenis.”