Kaja Juvan: »To je neverjetna zgodba že zdaj.«

Kaja Juvan navdušuje na OP ZDA. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Kaja Juvan (145. igralka na WTA lestvici) uspešno nadaljuje svojo zgodbo na OP ZDA, kjer se je prvič v karieri uvrstila v tretji krog. Včeraj je premagala Američanko, Lauren Davis (50. igralka na WTA lestvici), v treh nizih, z rezultatom 6(3):7, 6:4, 6:3. Prvič po 15 letih imamo slovensko predstavnico med najboljšimi 32 na zaključnem grand slam turnirju v New Yorku.

Kaja Juvan navdušuje na OP ZDA. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Po peti zmagi, treh v kvalifikacijah in dveh v glavnem delu, se je Kaja Juvan ponovno oglasila in povedala: »Zelo sem vesela, da sem danes še enkrat uspešno preskočila oviro. Že zdaj je to neverjetna zgodba, vesela sem, da sem še vedno tukaj in da lahko igram. Verjamem, da lahko igram dobro še naprej. Res sem vesela, da mi je uspelo. Borila se bom še naprej.« To je bila za Juvan zelo pomembna zmaga. Prvič v karieri, da se je prebila med najboljših 32 na OP ZDA, to ji je do zdaj uspelo dvakrat na Wimbledonu (v letih 2022 in 2021) in enkrat na OP Avstralije (2021).

Juvan v tretjem krogu čaka 1. igralka sveta, Iga Swiatek, branilka naslova, hkrati pa tudi Kajina zelo dobra prijateljica. Iga Swiatek je v prvem krogu premagala Rebecco Peterson (86. igralko na WTA lestvici), v drugem krogu pa Dario Saville (322. igralko na WTA lestvici).  S Swiatek se je mlada Ljubljančanka pomerila dvakrat, izid dvobojev je 2:0 za Poljakinjo. Držimo pesti, da Kaja ta niz prekine na OP ZDA. Dvoboj je na sporedu jutri, v petek.

Preberite tudi:
Izjemna Kaja Juvan prvič v karieri v tretji krog OP ZDA