Đoković ekspresno mimo Španca v 3. kolo OP ZDA

Novak Đoković melje dalje. (Foto: Twitter)

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se je brez naprezanja prebil v 3. krog odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. V 2. krogu turnirja z nagradnim skladom 60 milijonov evrov je drugi nosilec s 6:4, 6:1 in 6:1 odpravil Španca Barnabeja Zapato Mirallesa.

Novak Đoković melje dalje. (Foto: Twitter)

Đoković v New Yorku lovi 24. naslov na turnirjih za grand slam, naslednja njegova ovira na tej poti bo rojak Laslo Đere, ki je s 6:1, 6:2 in 6:3 izločil Francoza Huga Gastona.

V moški konkurenci pa je v 2. krogu presenečenje pripravil Švicar Dominic Stricker, ki je ugnal petopostavljenega Grka Stefanosa Cicipasa s 7:5, 6:7, 7:6, 6:7 in 6:3.

Pri dekletih je po pričakovanju svojo nalogo opravila prva nosilka, Poljakinja Iga Swiatek, ki je Avstralko Darjo Saville premagala s 6:3 in 6:4. Njena naslednja tekmica bo Slovenka Kaja Juvan, ki je Američanko Lauren Davis ugnala s 6:7 (3), 6:4, 6:3.

Od najvišje postavljenih igralk je napredovala tudi šesta nsoilka, Američanka Coco Gauff, ki je gladko premagala Rusinjo Miro Andrejevo (Rus). Desetopostravljena Čehinja Karolina Muchova je Poljakinjo Magdaleno Frech odpravila s 6:3 in 6:3.

Od nosilk je spodletelo 19., in sicer Brazilki Beatriz Haddad Maia, ki jo je s 7:6 in 7:5 premagala domačinka Taylor Townsend.

Vir: STA, Tenis Slovenija