Izjemna Kaja Juvan prvič v karieri v tretji krog OP ZDA

Kaja Juvan navdušuje v New Yorku. (Foto: Vid Ponikvar)

Kaja Juvan (145. igralka sveta) je po dveh urah in pol premagala 50. igralko sveta, Lauren Davis. Izid obračuna je bil 6:7(3), 6:4 in 6:3. Slovenki je prvič v karieri uspel preboj v tretji krog zaključnega grand slam turnirja v New Yorku.

Kaja Juvan navdušuje v New Yorku. (Foto: Vid Ponikvar)

Prvi niz je uspešno odprla Kaja Juvan, nato sta dekleti dobila vsaka svojo servisno igro, kar je vodilo v podaljšano igro. V podaljšani igri sta najprej vsaka dobili svoj servis, nato je Američanka prevzela vodstvo. Juvan je dobila samo 3 točke in tako izgubila uvodni niz. V drugem nizu je Juvan v tretji igri odvzela servisno igro nasprotnici in prevzela vodstvo z 2:1. Po peti igri je Davis zahtevala zdravniški premor. Zaostanka v drugem nizu Američanka ni uspela nadoknaditi, zato ga je dobila Kaja Juvan z rezultatom 6:4.

Tretji niz se je začel boljše za Juvan, vendar je kmalu po začetku zahtevala zdravniški premor zaradi slabosti na igrišču, kljub temu je Kaja dokazala, da je nepopustljiva in dobila zaključni niz. V celotni tekmi je Slovenka osvojila točno 100 točk in ubranila 4 »break« priložnosti.

V tretjem krogu glavnega dela OP ZDA jo čaka boljša iz dvoboja med Igo Swiatek (1. igralka na WTA lestvici) in Dario Saville (322. igralka na WTA lestvici), ki je na sporedu danes zvečer.

OP ZDA
(New York, trda podlaga)

1. kolo: Juvan K. (Slo) – Cocciaretto E. (Ita/29.) 6:2, 7:5
2. kolo: Juvan K. (Slo) – Davis L. (ZDA) 6(3):7, 6:4, 6:3
3. kolo: Juvan K. (Slo) – Swiatek I./Saville D. [1.9.]