Ferrer kot v najboljših časih! Španec premagal še Zvereva

Sobotna predstava Davida Ferrerja proti Alexandru Zverevu je ponudila najboljše, kar bi lahko pričakovali od Španca, ki bo letos v Madridu lopar odložil v kot. Ta teden v Miamiju vrti nazaj leta, saj je dosegel še drugo veliko zmago. Tokrat je bil prvič po štirih letih boljši od TOP 5 tenisača.

Klasična predstava Ferrerja, ki temelji na konstantnosti z osnovne črte. 2:6, 7:5 in 6:3 je bilo za Španca, ki je v isti postavitvi proti Nemcu nekaj časa nazaj gladko izgubil. Napolnjen stadion Hard Rock je videl izjemen povratek in prvo TOP 5 zmago za Ferrerja od leta 2015, ko je v finalu Acapulca presenetil Keija Nishikorija. Takrat je še kazal spodoben tenis, potem pa so ga ujela leta, gibanje je bilo vedno težje, v zadnjih mesecih pa je priznal, da komajda zdrži dva zaporedni tekmi.

36-letnik, bivši 3. igralec sveta, je bil presrečen z zmago. “Veliko mi pomeni. To je poseben dan zame, ker je zadnje profesionalno leto tenis. Da zmagam proti TOP 10 igralcu, kot je Sascha, to je dar. Skušam uživati vsak trenutek posebej. Moja motivacija je, da ostanem kompetativen na visokem nivoju. To je moj cilj do konca. Ne morem igrati več svoj najboljši tenis, ampak hočem ohraniti visoko energijo.”