Takoj za slavjem pride razočaranje; Thiem zapušča Miami

Avstrijec je hitro zaključil z nastopi v Miamiju, sedaj pa bo imel več časa za pripravo na peščeni del sezone, kjer je sicer najbolj domač. Ironično je prvi večji uspeh kariere prišel na trdi podlagi.

Dominic je športno priznal poraz (Foto: ATP)

Thiem nikakor ni želel povezovati poraza z uspehom v Indian Wellsu nekaj dni nazaj. Tretji nosilec je dal kredit nasprotniku Hubertu Kurkaczu iz Polje, ki je prikazal izredno predstavo. “Prejšnji teden je bil zelo čustven, ampak še vseeno sem zadnje tri, štiri dni igral dobro,” je povedal Thiem. “V tekmi je bilo kar nekaj izjemnih trenutkov, ampak nisem nadaljeval momentuma. V glavnem pa je bil boljši. Nisem bil čisto na nivoju kot prejšnji teden, ampak zame je bila to dobra tekma.”

Hurkacz je trenutno izredno nevaren; prejšnji teden je na poti do uspeha kariere premagal tudi Keija Nishikorija, sedaj pa je izločil še Thiema, ki je dodal: “Njegov prvi servis je zelo težak za brati, dobro pa je tudi vračal. V situacijah, kjer je bilo to potrebno, je bil odličen. Moj servis ni bil dovolj dober. Zaslužil si je zmago. Sedaj je čas za pesek! Kmalu grem nazaj v Evropo, kjer bom počival nekaj dni, nato pa se bom začel pripravljati.”