Federer skoraj v velikih težavah; Wawrinka izločen iz žreba

Pred enim letom je Roger Federer v Miamiju doživel hladen tuš in presenetljiv poraz, zato je razumljivo, da je tudi v letošnji izvedbi na drugem stadionu več kot previden. Švicar je v prvi tekmi deloval zadržano, kar je razigrani Radu Albot z obrestmi izkoristil, ampak se je Fedex po izgubi prvega niza vrnil. 

Federer do tretje tekme proti Krajinoviću (Foto: ATP)

Lahko bi bil v velikih težavah, po tem ko je izgubil prvi niz, ampak Švicar, ko je bilo potrebno, ni naredil napak. 4:6, 7:5 in 6:3 je bilo po 2 urah in 10 minutah tenisa, ki je skorajda pomenil izločitev velikega favorita. Poleg Novaka Đokovića, se razume.

Federer je udaril 38 neubranljivih udarcev, vključno s petnajstimi na forehand strani, je pa storil tudi 41 neizisiljenih napak. Sam je v intervjuju priznal, da ni igral dobro, ampak važno je, da je zdržal. Da je našel način in da bo imel priložnost igrati še eno tekmo. Takšnega privilegija na primer ne bo imel njegov kolega Stan Wawrinka, ki je izgubil proti Filipu Krajinoviću. Ta bo Federerjev naslednji nasprotnik, čeprav smo pred žrebom vsi pričakovali ponovno srečanje z njegovim dobrim prijateljem.

Wawrinka ni iskal še enega poraza proti Federerju?

Stan očitno podzavestno ni želel še enkrat igrati proti Federerju, če se pošalimo. Ampak Krajinović je igral izvrstno in je zasluženo slavil s 5:7, 6:2 in 7:6. To je bilo njuno prvo medsebojno srečanje, v katerem 103. igralec sveta iz Srbije seveda ni imel upravičenih možnosti za zmago, toda to je tenis. Wawrinka je v podaljšani igri že vodil 5-3, a je Krajinović nanizal štiri zaporedne točke. Federer proti Srbu vodi 2-0; ugnal  ga je v Indian Wellsu pred enim letom, potem pa sta bila še bitko treh nizov v Baslu.