Fabio kritiziral obnašanje Shapovalova po njegovi zmagi

Denis Shapovalov in Fabio Fognini se nista preveč ujela na igrišču. Na koncu je prevladal Kanadčan, Italijan pa mu je imel nekaj za povedati. Ni mu bilo všeč. kako se je obnašal njegov nasprotnik.

Fognini ne bo nastopil v Cincinnatiju (Foto: Zimbio.com)

Začelo se je že s komentarji na twitterju, kjer se je Shapovalov opravičeval navijačem, da ga ne bodo mogli videti na centralnem stadionu, ker so tekmo prestavili. Shapovalov je po tekmi napisal, da so mu navijači vseeno pomagali do zmage in da se je vzdušje na koncu ogrelo do te mere, da je dejansko že motilo temperamentnega Italijana. Fognini je nasprotniku ob menjavi strani namenil nekaj krepkih. Razumljivo, ko pa je ravnokar izgubil svoj začetni udarec. Pri rezultatu 6:5 v drugem nizu je Shapovalov nato serviral za tekmo. “In ko pomislim, da so se pritoževali čez mene, ko sem bil star 19 let,” je kasneje zabrusil Fognini.

Shapovalov se ni zmenil za opazke: “Ne vem, kaj mi je rekel. Občinstvo je bilo glasno, ne govorim italijansko, mogoče mi lahko vi poveste, kaj mi je dejal. Rekel sem mu, da če ima problem, ga lahko rešiva po tekmi. Lahko se pomeniva kasneje, skušal sem ostati osredotočen.”

Fognini je zares nepredvidljive narave, takoj po tekmi je odpovedal nastop v Cincinnatiju.