Agresivni Rafael Nadal močnejši od Stana Wawrinke

Rafael Nadal je v polnem pogonu. V rdeči opravi je očitno še bolj nevaren in agresiven, vsaj glede na to, kaj smo videli v tekmi proti Stanu Wawrinki, ki je zares navdušila. Švicar ni kazal najboljšega tenisa, toda v obračunu proti Špancu je zbral vse svoje moči. Žal je bilo to za njegove navijače premalo.

Rafa rutinirano do težko priigrane zmage v dveh nizih, ki sta se končala 7:5 in 7:6. Priigral si je četrtfinale, kjer bo poskušal stopnjevati formo. “Moram igrati agresivno in odločno, če želim priti do uspeha na tej podlagi,” je povedal Rafa. “Če ne igraš dobro, potem je težko biti agresiven. To je tudi res. Vsaka tekma je težka po svoje.” 

195. igralec sveta je imel svoje priložnost, kar tri pri rezultatu 4:4 v prvem nizu, a jih ni znal izkoristiti. To se mu je vrnilo in ga udarilo v obliki poraza v prvem nizu. Pomagal mu ni niti dež, ki je prekinil tekmo. Ko sta fanta prišla nazaj na igrišče, je bil ves pritisk na Stanu.

Nadal je v srečanje odšel samozavestno, kako ne bi, ko pa vodi v njunih medsebojnih srečanjih s 16-3. Še bolj pomembno pa je dejstvo, da je Španec letos dobil 38 tekem, medtem ko Wawrinka smao 17. To se je pokazalo v ključnih trenutkih, ti pa pogosto odločijo izenačeno tekmo.

“Zelo sem vesel, da ga vidim spet igrati tako dobro,” je o svojem prijatelju povedal Nadal. “Vem, kako težko se je vrniti. Govorim iz osebnih izkušenj. Če bo ostal zdrav, potem bo še zelo nevaren.”