DP U16: Ela Plošnik po zmagi nad 1. nosilko v polfinale, med najboljšimi štirimi tudi Žiga Šeško

Sara Mihelčič bo v četrtfinalu izzvala klubsko soigralko Kajo Kadak Ocvirk. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Na igriščih TK Branik Maribor so bili v sredo odigrani že tudi vsi četrtfinalni obračuni zimskega državnega prvenstva v starostni kategoriji U16. V boju za končno zmago so ostali še Žiga Šeško, Gašper Matijašič, Marko Retelj in Paolo Angeli pri fantih in Ela Plošnik, Nala Kovačič, Beti Butina Jazbec in Sara Mihelčič pri dekletih. 

Sara Mihelčič v četrtfinalu boljša od Eve Cikajlo. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Zimsko državno prvenstvo U16
(TK Branik Maribor, trda podlaga, dvorana)

FANTJE

V konkurenci fantov se je nepričakovano hitro končala pot za Matica Hribarja (TK-CC), ki je zaradi slabega počutja tekmo 2. kola proti Žigi Šešku (ASLIT) predal še preden sta igralca stopila na igrišče. Šeško je kasneje v četrtfinalu s 6:1 in 6:2 ugnal še Liama Lugariča (ŽTKMB) in se tako kot edini igralec rojen v letu 2008 prebil v polfinale.

Tam se bo pomeril proti Gašperju Matijašiču (TK-CC), ki se je tako v 1. kot tudi 2. kolu zelo namučil za zmago, v četrtfinalu pa malenkost lažje strl odpor Klasa Gorenška (TR-KR). V drugem polfinalu si bosta nasproti stala Marko Retelj (OTOČE) in Paolo Angeli (ŽTKMB). Prvi je bil v četrtfinalu po preobratu z 2:1 v nizih boljši od Roka Koblarja (TKMED), medtem ko je Angeli prepričljivo s 6:3 in 6:2 ugnal Leona Šmarčana (ŠD_LOK).

Četrtfinale
Šeško Ž. – Lugarič L. 6:1, 6:2
Matijašič G. – Gorenšek K. 6:4, 6:3
Retelj M. – Koblar R. 3:6, 6:3, 6:2
Angeli P. – Šmarčan L. 6:3, 6:2

Polfinale
Šeško Ž. – Matijašič G.
Retelj M. – Angeli P.

Vsi rezultati


DEKLETA

Pri dekletih smo izjemno zanimiv dvoboj z dramatičnim razpletom spremljali v 2. kolu, ko sta si nasproti stali Alja Senica (BR-MB) in Ela Plošnik (TR-KR). Tie-break tretjega niza je z rezultatom 7:5 pripadel Plošnikovi, ki je kasneje v četrtfinalu ugnala še 1. nosilko turnirja Zalo Vnuk (MAXLJ). Za mesto v finalu se bo Plošnikova pomerila proti Nali Kovačič (ŽTKMB), ki je v najbolj izenačenem četrtfinalnem dvoboju s 7:3 v podaljšani igri tretjega niza ugnala Zalo Bizjak (CTA).

Bolj sta bili v četrtfinalu prepričljivi Beti Butina Jazbec (ŽTKMB) in Sara Mihelčič (TK-CC). Prva je s 6:2 in 6:1 ugnala Katarino Stefanijo Mrvar (ŠENTJ), druga pa je bila s 6:2 in 6:2 boljša od 2. nosilke turnirja Eve Cikajlo (DOMŽA).

Četrtfinale
Plošnik E. – Vnuk Z. 6:3, 6:2
Kovačič N. – Bizjak Z. 6:7(2), 7:5, 7:6(3)
Butina Jazbec B. – Mrvar K. S. 6:2, 6:1
Mihelčič S. – Cikajlo E. 6:2, 6:2

Polfinale
Plošnik E. – Kovačič N.
Butina Jazbec B. – Mihelčič S.

Vsi rezultati

Preberite tudi:
DP U16: Šmarčan izločil nosilca, Angeli in Petrović naprej brez izgubljene igre
DP U16: Beti Butina Jazbec ugnala 6. nosilko, Vnukova in Cikajlova prepričljivi

Četrtkov razpored