DP U16: Šmarčan izločil nosilca, Angeli in Petrović naprej brez izgubljene igre

Paolo Angeli brez prask mimo prve ovire. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Na igriščih TK Branik Maribor se je v ponedeljek začelo zimsko državno prvenstvo za igralce do 16. leta starosti. Kot prvi so se na igrišča podali fantje, v konkurenci katerih v 1. kolu večjih presenečenj ni bilo. V torek se bodo na Štajerskem prvič predstavila tudi dekleta.

Paolo Angeli brez prask mimo prve ovire. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Sedmim od skupno osmih nosilcev se je uspelo prebiti v 2. kolo glavnega dela turnirja. Za edino slovo nosilca je poskrbel Leon Šmarčan (ŠD_LOK), ki je s 6:4 in 6:0 ugnal 8. nosilca turnirja Marka Bečiroviča Novaka (ŽTKMB). Med vsemi sta bila v 1. kolu najbolj prepričljiva Luka Petrović (TK-CC) in Paolo Angeli (ŽTKMB), ki nasprotniku nista oddala niti igre, zelo zanesljivi so bili tudi Matic Hribar (TK-CC), Žiga Šeško (ASLIT), Jan Najzer (TK-CC), Klas Gorenšek (TR-KR), Marko Retelj (OTOČE), Rok Koblar (TKMED), Jernej Ploj (ŽTKMB) in Tay Klep (TK-CC).

V torek se bodo na igriščih TK Branik Maribor prvič predstavila tudi dekleta. Prva nosilka turnirja Zala Vnuk (MAXLJ) se bo v 1. kolu pomerila proti Naji Hat (BR-MB), medtem ko drugo nosilko Evo Cikajlo (DOMŽA) čaka obračun proti Sari Kovačević (MAJA).

Zimsko državno prvenstvo U16
(TK Branik Maribor, trda podlaga, dvorana)

FANTJE
Vsi rezultati

DEKLETA
Vsi rezultati

Torkov razpored