[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 14.1. – 22.1.

Veritsa Yaneva odlično nastopa v Severni Makedoniji. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V tem tednu na Štajerskem poteka zimsko državno prvenstvo za igralce do 12. in 16. leta starosti, v prihodnjem tednu se bodo za naslov državnega prvaka pomerili tudi v starostni kategoriji U14. Prvenstvo bo potekalo na igriščih TK Center Court.

Veritsa Yaneva bo 1. nosilka zimskega državnega prvenstva U14. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Zimsko državno prvenstvo za igralce do 14. leta starosti se bo začelo v ponedeljek, 16. januarja. Prave občutke pred prvenstvom je večina igralcev lovila na turnirjih, ki sta v preteklem tednu potekala na igriščih TK Center Court in TK Spin Medvode. Tam sta odlično formo potrdila zmagovalca Aljaž Štor in Veritsa Yaneva, ki bosta tudi na državnem prvenstvu ena resnejših kandidatov za končno zmago. Pri dečkih bo vloga 1. nosilca pripadla Patriku Semeniču, ki je v preteklem tednu blestel na Tennis Europe turnirju v Beogradu.

Pri dečkih med najvišje postavljenimi igralci najdemo še Matijo Kozjaka, Lana Konečnika, Sergeja Videnoviča in Petra Škundriča, pri deklicah Luiso Fusil, Jerco Fleischman, Lauro Basailović, Saro Kovačević in Niko Štor.

Žrebna lista – dečki U14
Žrebna lista – deklice U14

Še pred državnim prvenstvom U14 se bodo na igriščih po Ljubljani, Litiji in Kranju predstavili igralci v kategorijah U8-U11 in U18. Mladinci bodo zaigrali na igriščih TK As Litija, mladinke v TK Triglav Kranj, najmlajši slovenski upi pa bodo loparje vihteli na igriščih TA Breskvar.

V kategoriji U18 so zaenkrat na turnir v Litji med drugim prijavljeni Niki Gaber Bole, Klemen Škorjanc, Gašper Hadžiagić in Tim Strel, v Kranju se bodo med drugim predstavile Eva Zalokar, Pika Doberlet, Alja Širovnik in Lana Milosavljević.

Vpisna lista – dekleta U18
Vpisna lista – fantje U18

V predzadnjem januarskem vikendu (21. in 22.1.) se bodo prvič v koledarskem letu 2023 odvijali tudi regijski sateliti. Turnirji bodo tokrat potekali v šestih statističnih regijah po Sloveniji na naslednjih lokacijah: TA Cokan, TK 96 Slovenj Gradec, GFTA, TK Krka Otočec, ŠD LTA, ŠD Šporn Šport, Vehovec TA, TC Murska Sobota. Več informacij najdete tukaj.

Preberite tudi:
[KOLEDAR] – Pregled prihajajočih TS tekmovanj: 5.1. – 13.1.