DP U16: Beti Butina Jazbec ugnala 6. nosilko, Vnukova in Cikajlova prepričljivi

Beti Butina Jazbec bo ena od štirih slovenskih predstavnic na OFEM. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Na igriščih TK Branik Maribor se je v torek v celoti končalo 1. kolo zimskega državnega prvenstva za igralce in igralke do 16. leta starosti. Najvišje postavljeni igralki Zala Vnuk in Eva Cikajlo sta brez težav napredovali v 2. kolo, kar pa ni uspelo 6. nosilki turnirja Kaji Kadak Ocvirk. 

Beti Butina Jazbec je v lani že postala U18 državna prvakinja. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Za igralko TK Center Court je previsoko oviro predstavljala lanskoletna zimska državna prvakinja v kategoriji U18 Beti Butina Jazbec (ŽTKMB), ki je bila boljša s 6:2 in 6:2. Z identičnim rezultatom je Saro Kovačević (MAJA) ugnala 2. nosilka turnirja Eva Cikajlo (DOMŽA), še bolj prepričljiva je bila 1. nosilka Zala Vnuk (MAXLJ), ki proti Naji Hat (BR-MB) ni izgubila niti igre.

Za zanimiv obračun sta poskrbeli 15-letna Nala Kovačič (ŽTKMB) in dve leti mlajša Zoja Peternel (ŠDTŠR). Zmagovalko je odločil tretji niz, ki ga je 6:2 dobila Kovačičeva. Slednja se bo v 2. kolu pomerila proti Luisi Fusil (HARI). Ob Vnukovi se je napredovanja brez izgubljene igre veselila še Alja Senica (BR-MB).

V sredo bodo na igriščih TK Branik Maribor najprej odigrani vsi obračuni 2. kola, katerim bodo sledili še četrtfinalni dvoboji.

Zimsko državno prvenstvo U16
(TK Branik Maribor, trda podlaga, dvorana)

FANTJE
Vsi rezultati

DEKLETA
Vsi rezultati

Preberite tudi:
DP U16: Šmarčan izločil nosilca, Angeli in Petrović naprej brez izgubljene igre

Sredin razpored