Dominic Thiem je v ponedeljek odigral eksibicijsko tekmo proti Stefanosu Tsitsipasu, pred tem pa se je srečal z avstrijskimi novinarji. Thiem je predal tekmo prvega kroga Wimbledona proti Marcosu Baghdatisu, a se sedaj počuti veliko bolje.

Thiem je bil boljši v Parizu (Foto: Tennisworldusa.com)

“Šel sem na magnetno resonanco, preden sem šel na krajše počitnice. Rezultati so bili pomirjujoči,” je povedal Thiem. “Bil je nekakšen nateg mišice, nekaj manj resnega. Te dni bom treniral, nato pa bom šel v Hamburg.” Thiem je bil na počitnicah s punco Kristino Mladenović. “Počitnice so pomembne, saj vsak potrebuje malo časa zase. Sedaj lahko mirno odkorakam v drugo polovico sezone.”

Thiem bo po Hamburgu zaigral v Kitzbuhelu. “Da bi zmagal tam, je eden mojih največjih ciljev v karieri. Štiri leta nazaj sem bil blizu, a sem v finalu izgubil proti Davidu Goffinu in še vedno čutim razočaranje tistega finala.” 

O nedavni zmagi Novaka Đokovića je povedal: “Za mnoge je bilo nepričakovano, ampak ne za tiste, ki so v tenisu. Je tako močan igralec, da se ga nikoli ne sme odpisati. Sedaj se je vrnil.”