Carlos Moya razkril, kakšno kazen je prejel Nadal v otroštvu

V intervjuju za Gazzetta dello Sport je Carlos Moya spregovoril o odnosu z Rafaelom Nadalom. Trener najboljšega tenisača na svetu se je spominjal dve desetletji v preteklost, ko je bil danes 32-letnik še mali otrok.

Oba prihajata z istega otoka (Foto: Tennisworldusa.com)

“Že takrat sem se moral potruditi proti njemu, pa je bil star komajda 14 let,” je povedal Moya. “Dve leti kasneje me je že premagal. V tistem trenutku sem vedel, da imam pred seboj prihodnost tenisa, medtem ko je moja kariera bila v zatonu.”

V tistem času sta tenisača postala dobra prijatelja, skupaj sta igrala v Davisovem pokalu. “Rafa je bil ultimativni izziv. Tekmovala sva tudi v igricah, in kadar je izgubil, je moral za kazen po stopnicah po kolenih.”

Moya je izpostavil tudi njuno prijateljstvo. “Nisem samo trener, sem njegov prijatelj, ampak nisem del družine, kot je Toni. S skupnimi idejami in znanjem lahko dobro sodelujeva. Na igrišču sem izrecno njegov trener, pet minut kasneje pa sem njegov prijatelj. Mora biti ločnica. Še vedno mislim, da bi lahko bil še bolj agresiven. Po servisu mora prevzeti kontrolo, v čemer pa je najboljši, je tisti faktor, da vedno najde rešitev, kako zmagati tekmo.”