Agassi: “Kar naenkrat se je vse končalo”

V nedavnem intervjuju za Metro je Andre Agassi spregovoril o švircarski legendi Rogerju Federerju, ki kljub teniški kilometrini še naprej zmaguje in kroji teniški vrh. Trenutno je 2. igralec sveta, avgusta pa bo praznoval 37. rojstni dan.

Roger in Andre leta 2005 (Foto: Tennisworldusa.com)

“V igri prihaja do sprememb, fantje veliko bolj skrbijo zase in za svoja telesa, Federer pa ima še posebno igro, ki lahko nadomesti razliko od starosti. Včasih lahko zaobide gibanje, včasih se reši s posameznim udarcem. Če bo ostal zdrav, bo ostal tudi efektiven. Neverjeten je in navdušuje me, s kakšno lahkoto igra. Jaz sem končal pri 36 letih in zgodilo se je kar naenkrat. Tudi zanj je lahko podobno, ampak ne vemo, kdaj bo prišlo do tega. Za vse je dobro, da še malo ostane,” je povedal Agassi.

Američan je prav tako priznal pomembnost medicine pri razvoju tenisačev. “Mislim, da je pošteno, če rečem, da si Roger zasluži vso hvalo, ki jo prejme. Tudi danes pri teh letih. Ampak mu je pa pomagalo, da je nekaj drugih tenisačev naletelo na ovire, to je del njegove veličine, saj se mu je uspelo izogniti podobnim pastem. Ko so mu zdravniki svetovali, naj si vzame dva meseca premora, si Roger vzame tri mesece počitka. To je ključ njegove dolgotrajnosti.”