Marija Šarapova sprejela težko odločitev

Marija Šarapova je v torek podala izjavo, da ne bo nastopila na turnirju Mubadala Silicon Valley Classic, kjer bi morala nastopiti od 30. julija do 5. avgusta. 

Šarapova še četrtič letos odpovedala turnir (Foto: Tennisworldusa.com)

Bivša najboljša na svetu je sporočila, da se umika iz turnirja, kar je storila že četrtič letos po Dubaju, Miamiju in Birminghamu. “Res mi je žal, ampak ne bom mogla tekmovati. Slišala sem same dobre stvari in vsa dekleta se veselijo, ampak žal sem morala sprejeti težko odločitev. Na tej točki moje kariere je najbolj pomembno, da si sestavim dober urnik. Moram skrbeti za svoje telo in ostati zdrava. Veselim se, da se vrnem naslednje leto.”

Organizatorji pa so razočaranje nadomestili z veseljem, saj je “wild card” hitro sprejela Venus Williams, ki je vedno vaba za gledalce. Pridružila se je sestri Sereni, Victoriji Azarenki in Madison Keys. Direktorica turnirja Vickie Gunnarsson je povedala: “Zelo sem navdušeni, da se nam bo pridružil Venus. Skupaj s Sereno sta pravi ikoni tenisa in izjemni ambasadorki športa. Da bosta nastopili kar obe, je zares nekaj izjemnega.”