ATP Washington: Murray odpovedal nadaljevanje turnirja

Svetovna številka tri in branilec Citi Opena Alexander Zverev je prišel do polfinala po zmagi s 3:6, 6:1 in 6:4 nad Keijom Nishikorijem v 1 uri in 45 minutah. Andy Murray pa se od turnirja poslavlja. Očitno je bil dvoboj proti Mariusu Copilu v prejšnjem krogu preveč naporen in turnirja ne bo nadaljeval.

Alexander Zverev je premagal Keija Nishikorija še drugič zapored na turnirju v Washingtonu. To je bila 39. zmaga sezone za Sašo in njegov sedmi polfinale sezone, prvi od Rima, postal pa je tudi vodilni  na ATP Touru po številu zmag v sezoni 2018, pred Dominicom Thiemom. Nemec je prevzel kontrolo po izgubi prvega niza in uspel slaviti po dveh dežnih prekinitvah, ki sta prestavili dvoboj med Denisom Kudlo in Andreyem Rublevim na soboto.

Alexander Zverev je po izgubi prvega niza z lahkoto odpravil Keija Nishikorija (Foto: Zimbio.com)

Saša je bil na servisu kar 75% uspešen, izgubil pa je le 16 točk v 13 servisnih igrah, pri čemer je izgubil dva servisa od prav toliko možnosti za odvzem, katere je ponudil Keiju, vendar je to slabo statistiko uspel nadomestiti z dobrim reterniranjem. Nishikori je izgubil 43% točk v svojih servisnih igrah, mučil pa se je tako na prvem kot drugem servisu ter se je moral soočiti s kar 11 priložnostmi za odvzem servisa, od katerih je Zverel izkoristil 4. Nemec je imel v svoji statistiki 18 direktnih točk in 22 neizsiljenih napak, medtem ko Japonec po uvodnem nizu ni našel svojega ritma, udaril 13 zmagovalnih udarcev, ampak tudi 30 neizsiljenih napak. Grešil je predvsem na njegovi bekhend strani.

Andy Murray se je umaknil iz turnirja pred svojim četrtfinalnim dvobojem v Citi Openu proti Avstralcu Alexu de Minaurju, potem ko je končal dvoboj tretjega kroga proti Mariusu Copilu šele ob 3. uri zjutraj. “Moram biti preudaren s počitkom in okrevanjem, saj se vračam po poškodbi,” je pojasnil Murray z izjavo.

Naslednji teden prav tako ne bo igral na Rogers Cupu v Torontu. “Ta teden sem v Washingtonu igral kar nekaj tekem,” je dodal Škot. Murray je že konec junija sprejel povabilo organizatorja za nastop, ko je bil tudi objavljen seznam nastopajočih. Njegovo povabilo je sedaj prejel Švicar Stan Wawrinka. “Želel bi se zahvaliti turnirju za povabilo, vedno rad igram v Kanadi in se veselim vrnitve naslednje leto. Moj načrt je, da se v začetku naslednjega tedna odpravim v Cincinnati. Cenim vso podporo tega tedna v Washingtonu, fantastično je spet igrati,” je povedal Murray, ki je na Rogers Cupu zmagal v letih 2009, 2010 in 2015.

Murray verjetno ni pričakoval, da bo prišel tako daleč in igral tako veliko število ur na Citi Openu, saj je bil to njegov prvi turnir na trdi podlagi od leta 2017 v Indian Wellsu, sem pa se je napotil iz travnatega Wimbledona. V Cincinnati lahko potuje samozavesten, med drugim tudi zato, ker je tamkaj slavil v letih 2008 in 2011.

Četrtfinalni rezultati:

[1] Alexander Zverev (NEM) – [7] Kei Nishikori (JAP) 3:6, 6:1, 6:4

[10] Stefanos Tsitsipas (GRČ) –  [3] David Goffin (BEL) 6:3, 6:4

Alex de Minaur (AVS) – Andy Murray (walkover)