ATP Rim: Novak Đoković zanesljivo v drugi krog

V vsega 55 minutah igre je Novak Đokovič s 6:1 in 6:3 prepričljivo ugnal Ukrajinca Alexandra Dolgopolova in se tako uvrstil v 2. krog Mastersa v Rimu, kjer ga čaka eden izmed kvalifikantov tega turnirja. Srbu je govorila v prid skoraj celotna statistika dvoboja, nasprotniku je ponudil eno samo priložnost za odvzem servisa.

Novak tokrat bolj konstanten (Foto: Zimbio.com)

Že začetek dvoboja je napovedoval, da bo Đoković nevarnejši izmed obeh tekmecev. Ukrajincu je odvzel servis že v uvodni igri in osvojil prvih osem točk, v nadaljevanju pa je prepričljivo predstavo kronal z gladko osvojenim prvim nizom s 6:1. Srb je bil za razred boljši v vseh elementih teniške igre, s prodornimi udarci ni pustil Dolgopolovu, da bi lahko prevzemal pobudo v točkah, zato je ta storil še več napak.

V drugem nizu pa se je slika nekoliko spremenila; Dolgopolov je vzpostavil ravnotežje in si celo priigral priložnost za break, vendar se je Srb ubranil po zaslugi dobrega servisa. Ključni trenutek v drugem nizu se je zgodil v četrti igri, kjer je na break priložnost Srba Dolgopolov z volejem žogico poslal v avt. Đoković je nato dvoboj mirno pripeljal do konca.