ATP Marrakech: Čudni prizori ob zmagi Laminea Ouahaba

33-letni Lamine Ouahab je alžirski domačin, ki je pred nekaj leti začel zastopati Moroko, saj od tam prihaja njegova žena. Po mnenju nekaterih eden bolj karizmatičnih igralcev na ATP turneji, kljub dejstvu, da nikakor ni najbolje fizično pripravljen. Večino kariere je preživel na Futures turnirjih s 47 finali in 500 odigranimi tekmami.

Philipp Kohlschreiber je nepričakovano izgubil v prvem krogu (Foto: Tennisworldusa.com)

Na ATP 250 turnirju v Marrakechu je prišel do gigantske zmage proti Philippu Kohlschreiberju. V 1 uri in 35 minutah smo lahko videli ogromno presenečenje, ki je mejilo že na kočljivo situacijo. Nemec je vsekakor igralec višjega kova, ampak je ravno končal z nastopi v Davisovem pokalu, kjer je doživel težak poraz. Ker so igralci zavezani turnirjem, je bržkone moral nastopiti v Marrakechu, ne vemo pa, če je dal vse od sebe. Po videnem sodeč se je nemotiviranemu Nemcu mudilo domov. Ouahab je trenutno 617. igralec sveta, Philipp je bil pred tekmo absolutni favorit.

Razlika v rangu ni edino, kar skače v oči. Gladka zmaga v uvodnem nizu Kohlschreiberja je nakazala, da bo to zanj lahko delo, nato pa se je zakompliciralo. V drugem nizu kar naenkrat ni več zmogel osvojiti igre. V tretjem nizu je celo ponovno vodil s 5:2, a mu ni uspelo. Dve točki stran od poraza je Ouahab nekako vendarle našel način. Dve odlično skrajšani žogici sta bili dovolj, da je zadržal začetni udarec in nato slavil v podaljšani igri.