Hercogova poražena v Luganu, v Bogoti dež

Polona Hercog ni uspela ugnati Belorusinje. (Foto: zimbio.com)

Polona Hercog ni uspela ugnati Belorusinje. (Foto: zimbio.com)

Polona Hercog po porazu v drugem krogu v Charlestonu tudi v Luganu ni uspela preskočiti druge ovire. Mariborčanka je v 2. krogu osvojila le 4 igre, s 3:6 in 1:6 je namreč klonila proti Belorusinji Aryni Sabalenki. V Bogoti Jakupovićeva še vedno čaka na obračun 2. kroga. 

Polona Hercog ni uspela ugnati Belorusinje. (Foto: zimbio.com)
Polona Hercog ni uspela ugnati Belorusinje. (Foto: zimbio.com)

Nekaj tednov je minilo, odkar se je Polona Hercog vrnila na WTA turnejo. Na vsakem turnirju po vrnitvi je zabeležila vsaj eno zmago, z izjemo dveh zaporednih v kvalifikacijah Miamija, pa se je vselej ustavila pri eni sami. V Luganu je v prvem krogu zavezala kravato Hsiehovi, v 2. krogu pa jo je zaustavila 19-letna Belorusinja Aryna Sabalenka. Hercogova je tekmo pričela dobro in Belorusinji zapretila v prvih dveh igrah na servis nasprotnice, a zapravila vse 4 žogice za “brejk”, ki jih je imela na voljo. Od tedaj naprej je rezultat šel le v prid Belorusinje, ki je hitro povedla s 5:1, prvi niz dobila s 6:3, drugega pa še bolj gladko, z rezultatom 6:1.

Izkupiček Hercogove v Luganu je 30 WTA točk in 3.400 ameriških dolarjev.

Jakupovićeva še čaka

V Luganu sicer igralkam te dni precej nagaja deževno vreme, nič bolje pa ni niti v Bogoti. Tam ta teden nastopa Dalila Jakupović, ki je v 1. krogu prepričljivo ugnala 6. nosilko turnirja Alison Riske, še vedno pa čaka na obračun 2. kroga proti Kostovi.

WTA Lugano (Švica, $250.000), pesek
1. krog: Hsieh S-W. (Taj) – Hercog P. (SLO) 5:7, 0:6
2. krog: Hercog P. (SLO) – Sabalenka A. (Blr) 3:6, 1:6

WTA Bogota (Kolumbija, $250.000), pesek
1. krog: Riske A. (Zda/6) – Jakupović D. (SLO) 2:6, 2:6
2. krog: Jakupović D. (SLO) – Kostova E. / petek, predvidoma ob 16. uri /