AO: Zasačil ga je, kako brezskrbno drema

Danes smo poročali, da je Rafael Nadal napredoval v drugi krog Grand Slama v Avstraliji, po tem ko je v treh nizih premagal domačina Jamesa Duckwortha. To pa ni vse, kar mu je uspelo; Španec je zasačil novinarja, kako je brezskrbno dremal na njegovi novinarski konferenci. 

312 - AO: Rafa mirno v drugi krog brez izgubljenega niza
Rafa v Avstraliji brez rokavov (Foto: Tennisworldusa.com)

Spomnimo se: Nadal je lovil skrajšane žogice in narekoval tempo z osnovne črte. Od prvega trenutka je imel kontrolo nad tekmo, ni pa vse potekalo tako gladko, kot bi si morda želel. Sploh v tretjem nizu se mu je Avstralec kar dolgo upiral, ampak zmaga ni bila nikoli pod vprašajem.

“V glavnem sem zadovoljen z zmago, danes sem igral proti težkemu nasprotniku. Začetki so vedno zahtevni, ampak vsak nov dan mi pomaga, da se počutim bolje. Vedno bolj samozavesten sem,” je po zmagi povedal Rafa. V naslednjem krogu pa se bo pomeril proti Matthewu Ebdenu. 

Na novinarski konferenci je Nadal odgovarjal na klasična vprašanja, dokler ni opazil novinarja, ki si je privoščil spanec. Sledila je smešna izmenjava med drugim igralcem sveta in zbranimi novinarji.