Andy Murray ne želi opustiti igranja za Velik Britanijo

Andy Murray pravi, da ne želi prenehati igrati za svojo državo, potem ko se je odločil, da ne bo igral Davisovega pokala v Glasgowu naslednji teden. 31-letni Škot bo namesto tega nadaljeval z rehabilitacijo po januarski operaciji kolka.

Murray ne bo zaigral v Davisovem pokalu (Zimbio.com)

Glede na kopico sprememb v Davis Cupu, bi lahko bila to njegova zadnja priložnost, da še igra na Škotskem. “Ta odločitev je bila zame čustveni izziv,” je nekdanji prvi igralec sveta zapisal na socialnih medijih. “Ko sem odraščal na Škotskem, si nikoli nisem mislil, da bom videl takšne strastne oboževalce na tekmah.”

Murray, ki je pomagal Britaniji po 79 letih prvič osvojiti Davisov pokal v letu 2015, je odigral le 7 turnirjev od njegove vrnitve v juniju, potem ko se je njegov povratek na Grand Slam turnirje končal v drugem krogu US Opna. Najuspešnejši britanski igralec pravi, da je spregovoril z britanskim kapetanom Leonom Smithom o tem, da bi igral samo v dvojicah, potem pa so se skupaj odločili za izpustitev tekme v Glasgowu proti Uzbekistanu. Namesto tega bo nadaljeval z rehabilitacijskim delom izven igrišča.

“Nisem želel, da bi svojo državo zastopal ne povsem stoodstotno pripravljen in na koncu škodovati ekipi,” je dejal Murray. “Ker je to morda moja zadnja priložnost tekmovanja na Škotskem kot profesionalec, sem si res želel biti tukaj z ekipo.” Kyle Edmund, britanska številka ena, bo prav tako manjkal naslednji teden, vseeno pa bodo igrali Dan Evans, Cameron Norrie in Jay Clarke.