Roger Federer: “Ko to izgine, bo čas, da odneham”

Mnogi teniški strokovnjaki so presenečeni nad dolgotrajno kariero Rogerja Federerja, ki je še vedno eden najboljših na svetu. Švicar je razložil, kaj ga motivira, da pri 37 letih nadaljuje.

Dobra novica za njegove navijače (Foto: Tennisworldusa.com)

V prvi vrsti je izpostavil, da ljubi tenis. “Še vedno uživam v igranju,” je povedal Federer na obisku pri prijatelju Andyju Roddicku. “Še vedno verjamem, da lahko premagam najboljše na svetu na največjih turnirjih, ker ko to izgine, potem je čas, da odnehaš. Nočeš vztrajati nekje v ozadju, ampak če vložiš vse, kar imaš, in uživaš ob treningih, uživaš v novinarskih konferencah, potem je vse lažje. Čudovito je, kaj lahko teniški igralec vse počne in pomaga drugim preko fundacij. Dokler bo moje telo zdržalo in bo družina srečna, ne vidim razloga, zakaj bi odnehal.”

Andy Roddick je spregovoril o isti tematiki: “Ko sem enkrat izgubil vero v to, da bom še kdaj dosegel finale Grand Slama, sem se počutil, kot da sem v službi. Videl sem preveč igralcev, ki so končali kariero, ker so se naveličali. Tenis se jim je zameril, zase nisem želel tega. Ničesar ne obžalujem, še vedno sem v tenisu, ker ljubim to igro. Na OP ZDA sem gledal vse tekme, sedaj imam le več časa, da se ukvarjam s fundacijo in poslom.”