Zidanškova klonila proti nekdaj 2. igralki sveta

Tamara Zidanšek kljub porazu Taškenta še ne zapušča. (Foto: Darren Howe)

Tamara Zidanšek kljub porazu Taškenta še ne zapušča. (Foto: Darren Howe)

Slovenski tenisačici Tamari Zidanšek se v Uzbekistanu ni uspelo prebiti v 2. krog glavnega dela turnirja serije WTA. Za 20-letno Konjičanko je bila usodna nekdaj že 2. igralka sveta Vera Zvonareva, ki se po večih poškodbah in rojstvu hčerke poizkuša vrniti med najboljše. 

r0 0 2853 1899 w1200 h678 fmax - Zidanškova klonila proti nekdaj 2. igralki sveta
Tamara Zidanšek kljub porazu Taškenta še ne zapušča. (Foto: Darren Howe)

Najvišjeuvrščena slovenska tenisačica na WTA lestvici proti Rusinji Veri Zvonarevi ni imela svojega dne. Na začetku obračuna je Konjičanka povedla z 1:0, od tedaj naprej pa izgubila naslednjih 10 iger, od tega 5 na svoj začetni udarec. Ko je že kazalo, da bo obračuna ekspresno hitro konec, je Slovenka vendarle prišla do treh iger v nizu in zaostanek v drugem nizu iz 0:4 znižala na 3:4. Zvonareva je posegla tudi po zdravniški pomoči, po kateri je znova dvakrat odvzela servis Slovenki in prišla do zmage.

Se nam obeta slovenski obračun?

Tamara Zidanšek je z nastopom v 1. krogu WTA turnirja v Taškentu prišla do 1 WTA točke in 2200$ denarne nagrade. Kljub porazu proti Zvonarevi, pa z nastopi v Uzbekistanu še ni zaključila. Skupaj z Olgo Danilović si je namreč v konkurenci dvojic priigrala mesto v četrtfinalu, kjer bi se lahko pomerila tudi proti Dalili Jakupović in Veri Lapko.

WTA Tashkent Open (Uzbekistan, $250.000, trda podlaga, zunaj), 1. krog
Zvonareva V. (Rus/WC) – Zidanšek T. (Slo/3) 6:1, 6:4

2. krog
Rus A. – Jakupović D. (Slo)

Dvojice, 1. krog
Panova A./Voskoboeva G. – (4)Jakupović D./Lapko V.

Četrtfinale:
Danilović O./Zidanšek T. -Panova A./Voskoboeva G. ali (4)Jakupović D./Lapko V.