Bedene Challenger v Orleansu odprl z zmago

Aljaž Bedene je v Orleansu preskočil 1. oviro. (Foto: Open d'Orleans/Instagram)

Aljaž Bedene je v Orleansu preskočil 1. oviro. (Foto: Open d'Orleans/Instagram)

Slovenski tenisač Aljaž Bedene se je odločil, da bo pravo formo pred zaključkom sezone poizkušal najti na enem izmed najmočnejših turnirjev serije Challenger v sezoni. V francoskem Orleansu je v 1. krogu ugnal Španca Lopez-Pereza in se prebil v osmino finala.

Aljaž Bedene je v Orleansu preskočil 1. oviro. (Foto: Open d'Orleans/Instagram)
Aljaž Bedene je v Orleansu preskočil 1. oviro. (Foto: Open d’Orleans/Instagram)

V Orleansu se je v zadnjih letih vselej zbralo precej tenisačev iz elitne 100-terice, kar za turnir serije Challenger ni ravno najbolj pogosto. To leto denimo vloga 8. nosilca pripada Estoncu Jurgenu Zoppu, ki na ATP lestvici zaseda 124. mesto. Estonec se je od turnirja poslovil že v 1. krogu, šok za organizatorje turnirja pa je sledil z odpovedjo nastopa 1. nosilca in ljubljenca francoskega občinstva Jo-Wilfrieda Tsongaja. Slednji se je v preteklem tednu na teniška igrišča vrnil v Metzu, nastop v Orleansu pa iz preventivnih razlogov raje odpovedal.

Najvišjeuvrščeni tenisač postal Bedene

Po odpovedi Tsongaja je od igralcev, ki so ostali na turnirju, najvišjeuvrščeni igralec na ATP lestvici postal Aljaž Bedene, ki mu v Orleansu pripada vloga 2. nosilca. V prvem krogu je to vlogo več kot upravičil, saj je v dveh nizih po točno uri igre s 6:3 in 6:4 ugnal Španca Enriqueja Lopez-Pereza. Aljaž se je proti Špancu, ki na ATP lestvici zaseda 163. mesto, pomeril drugič v karieri in ga še drugič ugnal v dveh nizih.

Za mesto v četrtfinalu se bo Aljaž Bedene po vsej verjetnosti pomeril proti zmagovalcu turnirja serije Challenger v Portorožu, Francozu Constantu Lestiennu.  “Benki” se bo v tem tednu v Orleansu preizkusil tudi v konkurenci dvojic, kjer bo združil moči s Švicarjem Luco Margarolijem.

ATP Challenger Orleans (Francija, €127.000, trda podlaga, dvorana), 1. krog
Bedene A. (Slo/2) – Lopez-Perez E. (Špa) 6:3, 6:4

2. krog:
Lestienne C./Van Rijthoven T. – Bedene A. (Slo/2)

Dvojice, 1. krog:
(4)Bambridge L./O’Mara J. – Bedene A./Margaroli L.