Zmagovalca koprskega Mastersa U14 sta Alja Senica in Jure Šiftar (FOTO)

Jure Šiftar po preobratu boljši od Marka Bečiroviča Novaka.

Na igriščih TK Luka Koper se je v torek zaključil Zavarovalnica Triglav Masters za igralce in igralke do 14. leta starosti. Pri dečkih je s turnirsko zmago do dosedaj največjega uspeha prišel Jure Šiftar (ZKLUB), pri deklicah je slavje 1. nosilke preprečila Alja Senica (ŽTKMB). 

Jure Šiftar po preobratu boljši od Marka Bečiroviča Novaka.

Zavarovalnica Triglav Masters U14
(TK Luka Koper, pesek, zunaj)

DEČKI

Pri dečkih je zaključni Masters najboljše 12-erice postregel s kar nekaj rezultati, ki vsaj na papirju predstavljajo presenečenje. Že v četrtfinalu sta se recimo od turnirja poslovila 1. nosilec Liam Lugarič (ŽTKMB) in 2. nosilec Luka Petrovič (TK-CC). Prvega je s 7:5 v tretjem nizu izločil Mark Laubič (TK_SB), od drugega je bil v treh nizih boljši Jure Šiftar (ZKLUB).

Prav Šiftar je šel kasneje vse do konca. V polfinalu je s 6:2 in 6:2 ugnal Aljaža Štora (CTA), za konec pa v finalu po preobratu s 3:6, 6:3 in 6:4 še Marka Bečiroviča Novaka (ŽTKMB). Ta je pred tem prikazal odlično predstavo v polfinalu, kjer je Laubiča ugnal s 6:0 in 6:1. Še naprej pa trn v njegovi peti ostaja Jure Šiftar, ki je v 4. medsebojnem dvoboju na turnirjih pod okriljem Tenis Slovenije Bečiroviča Novaka ugnal še četrtič.

Četrtfinale
Laubič M. – Lugarič L. 2:6, 6:4, 7:5
Bečirovič Novak M. – Zajc Gajšek L. 7:6(3), 6:4
Štor A. – Semenič P. 2:6, 6:4, 6:3
Šiftar J. – Petrovič L. 6:3, 4:6, 6:2

Polfinale
Bečirovič Novak M. – Laubič M. 6:0, 6:1
Šiftar J. – Štor A. 6:2, 6:2

Finale: Šifrar J. – Bečirovič Novak M. 3:6, 6:3, 6:4


DEKLICE

Manjšemu številu presenečenj smo bili priča v konkurenci deklet. V 1. kolu sta za izjemno izenačen dvoboj poskrbeli Laura Basailović (OL-LJ) in Karolina Trnkovski (LUKAKP), med osem najboljših pa je po osvojenem tie-breaku v 3. nizu je uspelo napredovati predstavnici TK Olimpija Ljubljana. Napredovanje v polfinale ji je preprečila Zala Bizjak (CTA), ki je kasneje v polfinalu za trenutek pod vprašaj postavila tudi zmago Zoje Peternel (ŠDTŠR).

Zoja se je v polfinalu še rešila, ni pa uspela turnirja zaključiti s turnirsko zmago. V finalu je morala priznati premoč Alji Senici (ŽTKMB), ki je tekom celotnega turnirja delovala zelo prepričljivo. Njeno končno zmago je še najbolj ogrozila prav Peternelova, ki je prvi niz izgubila po podaljšani igri, v drugem pa se ustavila pri treh osvojenih igrah. S to zmago je Senica prišla tudi do pozitivnega izkupička na dosedanjih medsebojnih tekmah proti Peternelovi (4:3).

Četrtfinale
Peternel Z. – Stojneva A. 6:0, 6:0
Bizjak Z. – Basailovič L. 6:3, 5:1*- predaja
Senica A. – Yaneva V. 6:2, 6:2
Mihelčič S. – Fusil L. 6:2, 6:2

Polfinale
Peternel Z. – Bizjak Z. 3:6, 6:0, 6:2
Senica A. – Mihelčič S. 6:2, 6:0

Finale: Senica A. – Peternel Z. 7:6(3), 6:3

Alja Senica je v finalu z 2:0 v nizih ugnala Zojo Peternel.