[TENIŠKO AKTIVNI] – Blaž Rola: “Želim si igrati še nekaj let”

Blaž Rola finalist Umaga 2023. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V tokratnem Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni! je sodeloval Blaž Rola. Rola je nazadnje igral maja, kasneje pa je moral na operacijo kolena. Kako poteka rehabilitacija in še marsikaj zanimivega pa nam je zaupal v iskrenem pogovoru.

Blaž Rola (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

“Konec julija sem imel operacijo kolena. Operacija ni bila komplicirana, vse je potekalo tekoče. Nato pa so se pojavile težave z otekanjem kolena, zato se je proces rehabilitacije malce upočasnil. Zdi se mi, da stvari grejo na boljše, vseeno pa ne morem še vedeti, kako bo z mojim kolenom. Gre namreč za zelo specifično poškodbo. Konec novembra bomo videli, ali bo koleno še zdržalo teniške napore naslednjih nekaj let. Leta mi prav gotovo ne olajšajo položaja. Nisem več star 23 let, da bi to lažje sprejemal. Normalno je, da se postavljajo vprašanja, ali se mi bo uspelo vrniti pri teh letih. Po drugi strani pa se ne počutim starega 32 let. Še vedno se mi zdi, da sem mlajši kot kažejo številke. Želja je, motivacija je, mislim, da so tudi cilji, ki jih imam v glavi realni. Če mi bo telo dopuščalo želim igrati še nekaj let,” je dejal Rola, ki je nato spregovoril tudi o slovenski reprezentanci in slovesu Aljaža Bedeneta in Blaža Kavčiča: “Bilo je zelo čustveno, isti konec tedna pa se je poslovila tudi Katarina Srebotnik. Po eni strani je bil to žalosten dan, po drugi pa vesel, da imamo takšne igralce v Sloveniji. Ko sem spremljal poslovilno slovesnost pa nisem razmišljal o tem, da bi tudi sam zaključil s kariero. Oba sta bila v svoji karieri zelo uspešna. V čast mi je bilo, da sem delil teniška igrišča z njima. Je pa zdaj reprezentanca močno oslabljena. Sam si želim, da se čimprej vrnem na igrišča. Če mi to uspe do februarja si želim nastopiti tudi na tekmi Davisovega pokala proti Turčiji.”

Rola je spregovoril tudi o vlogi mentorja mladim igralcem in prednostih študija v ZDA, nazadnje je z nasveti glede odhoda v ZDA pomagal Sebastianu Dominku.

Več pa v tem posnetku.

Vir: Tenis Slovenija