Federer se še ni pripravljen posloviti

Roger Federer (Foto: Laver Cup FB)

Nekdanji švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je za uradno spletno stran turnirja serije ATP v Baslu dejal, da še ni pripravljen na slovo pred domačimi navijači. Za 41-letnika so na domačem turnirju pripravljali posebno slovesnost, ki pa so jo po besedah direktorja turnirja v dogovoru s Federerjem prestavili.

Roger Federer (Foto: Laver Cup FB)

Mesec dni po čustvenem koncu uspešne kariere v Londonu na Laverjevem pokalu tako Federerja ne bo v Baslu, kjer je spisal številne uspehe, piše nemška tiskovna agencija dpa. Turnir bo sicer potekal med 24. in 30. oktobrom.

“Slovesnost doma v Baslu bi imela zagotovo posebno vrednost, a hkrati prihaja nekoliko prehitro po Londonu,” uradna spletna stran citira švicarskega zvezdnika. “Na ta turnir imam po številnih letih igranja ogromno lepih spominov,” je še dodal Federer.

V Baslu je slavil desetkrat in v kar 13 zaporednih nastopih vselej igral v finalu med letoma 2006 in 2019. Turnirja se leta 2016 ni udeležil zaradi poškodbe.

“Seveda bi radi Federerjevo uspešno in dolgo kariero proslavili v Baslu, na njegovem domačem terenu, ampak razumem, da po tako čustvenem in čudovitem slovesu v Londonu potrebuje še nekaj časa zase,” je dodal direktor turnirja Roger Brennwald.

Federer je sicer zadnjo od 103. turnirskih zmag slavil prav v Baslu pred tremi leti. Poslovil se je z 20 zmagami na Grand Slamih kot eden največjih v svojem športu.

Vir: Tenis Slovenija, STA