Na članskem Mastersu zavladala Petja Drame in Enej Bonin (FOTO)

Petja Drame v finalu boljša od Mete Marenk. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V torek se je v Kopru zaključil tudi članski Zavarovalnica Triglav Masters turnir najboljših. Do turnirske zmage sta se prikopala Enej Bonin (LUKAKP) in Petja Drame (ŽTKMB). 

Petja Drame v finalu boljša od Mete Marenk. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Zavarovalnica Triglav Masters
(TK Luka Koper, pesek, zunaj)

ČLANICE

S turnirjem članov se je v Kopru zaključil niz Mastersov v vseh starostnih kategorijah. V ženski konkurenci so se med najboljše štiri uvrstile Meta Marenk, Nika Završki, Petja Drame in Anamari Žnuderl, za zaključno fazo turnirja pa je največ moči ostalo Drametovi. Slednja je v polfinalu s 6:2 in 6:1 ugnala Anamari Žnuderl, ki je pred tem v četrtfinalu izločila 2. nosilko Brino Šulin, v finalu pa je predstavnica ŽTK Maribor ugnala še Marenkovo.

Petja Drame je z zmago proti leto dni starejši tekmici še izboljšala izkupiček v medsebojnih tekmah. Po tem, ko je prva dva dvoboja izgubila, je dobila naslednje štiri in tako po novem vodi s 4:2 v zmagah.

Četrtfinale
Marenk M. – Doberlet P. 6:0, 6:4
Završki N. – Žižek K. 7:6(5), 6:1
Drame P. – Rebec P. M. 7:5, 6:4
Žnuderl A. – Šulin B. 6:2, 6:3

Polfinale
Marenk M. – Završki N. 6:0, 6:1
Drame P. – Žnuderl A. 6:2, 6:1

Finale: Drame P. – Marenk M. 6:4, 6:0


ČLANI

Pri članih smo že v četrtfinalu spremljali obračun dveh najizkušenejših na turnirju. 32-letni Enej Bonin je s 6:2 in 6:3 ugnal vrstnika Domna Korelca, ki je v Kopru nastopal kot 2. nosilec. Že v četrtfinalu se je poslovil tudi 1. nosilec Miha Vetrih, ki je moral priznati premoč Aljažu Jeranu. Slednji tudi v polfinalu ni bil daleč od uspeha. S 5:7 v tretjem nizu je klonil proti Janu Dimitrijeviču, ki je tako kot zadnji poizkušal preprečiti načrte Boninu.

Igralca sta bila še posebej izenačena v prvem nizu, ko je zmagovalca odločila podaljšana igra. Dobil jo je Bonin, ki je delo dokončal že v drugem nizu in tako uspel osvojiti turnir brez izgubljenega niza.

Četrtfinale
Jeran A. – Vetrih M. 6:4, 7:6(6)
Dimitrijevič J. – Kovač T. 6:1, 6:2
Emeršič Potočnik G. – Bezjak G. 6:3, 6:4
Bonin E. – Korelc D. 6:2, 6:3

Polfinale
Dimitrijevič J. – Jeran A. 6:4, 3:6, 7:5
Bonin E. – Emeršič Potočnik G. 6:3, 6:2

Finale: Bonin E. –  Dimitrijevič J. 7:6(3), 6:3

Enej Bonin je turnir osvojil brez izgubljenega niza, za konec je premagal Dimitrijeviča. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)