Zmaga Slovaške, Švice in Španije

Billie Jean King Cup - Švica

Na finalnem turnirju pokala Billie Jean King v Glasgowu so se zmag v sredo veselile Slovaška v dvoboju z Belgijo, Švica proti Italiji in Španija proti Kazahstanu. 

Billie Jean King Cup – Švica

V skupini B so po uvodnih tekmah imele tri reprezentance še vedno priložnost za prvo mesto, ki je vodilo v polfinale, saj je Avstralija že v torek premagala Slovaško z 2:1.

V skupini A sta na prvi tekmi Jil Teichmann in Belinda Benčič priigrali odločilni točki za Švico že v posamičnih dvobojih proti Italiji. Prva je s 6:3, 4:6, 7:6 (5) premagala Elisabette Cocciaretto, druga pa s 7:5, 6:3 Jasmine Paolini. Švicarki sta dobili tudi tekmo dvojic.

V večernem delu pa so v isti skupini Španke ugnale Kazahstanke. Po posamičnih dvobojih so povedle z 2:0. Najprej je Nuria Parrizas-Dias premagala Julijo Putincevo s 6:4, 2:6 in 7:6 (5). V drugem obračunu pa je Paula Badosa premagala Eleno Ribakino s 6:2, 3:6 in 6:4.

Ob Slovaški, Švici in Španiji po dvojicah do zmage še ZDA

V skupini D sta se pomerili ZDA in Poljska, ki nastopa brez prve igralke sveta Ige Swiatek. Najprej je Danielle Collins premagala poljsko tekmico Magdaleno Frech s 6:4, 3:6, 7:6 (2), nato pa so Poljakinje preko Magde Linette dvoboj izenačile.

Linette je bila po treh nizih s 6:4, 4:6, 6:2 boljša od Američanke Madison Keys. Po izenačenju so se v ameriškem taboru odločili za močnejšo postavo v dvojicah. Coco Gauff in Caty McNally sta bili gladko, po le 47 minutah igre s 6:1 in 6:2 boljši od poljske naveze Magda Linette – Alicja Rosolska.

Vir. Tenis Slovenija, STA