Avstralija in Velika Britanija že polfinalistki pokala BJK

Avstralija v polfinalu

Teniške igralke Avstralije in Velike Britanije so si že zagotovile nastop v polfinalu letošnjega pokala Billie Jean King. Na finalnem turnirju v Glasgowu so Avstralke danes v skupini B s 3:0 premagale Belgijo, Velika Britanija pa je bila zvečer s 3:0 boljša od Španije.

Avstralija v polfinalu

V popoldanskem programu je prvo točko je Avstraliji zagotovila Storm Sanders, ki je Alison van Uytvanck ugnala s 6:2 in 6:2, Dvoboj je bil odločen že po igrah posameznic, saj je Elise Mertens pri vodstvu Alje Tomljanović s 4:6, 6:4 in 3:0 dvoboj zaradi poškodbe predala.

Avstralsko prevlado sta v dvojicah potrdili Sandersova in Sam Stosur ter Ysaline Bonaventure in Kirsten Flipkens odpravili s 6:4 in 6:3.V skupini je slavila Avstralija, drugo mesto je osvojila Slovaška in tretje Belgija.

V skupini C pa je Velika Britanija v dvoboju s Španijo za napredovanje potrebovala zmago s 3:0 in bila pri tem uspešna. Najprej je Heather Watson ekspresno ugnala Nurio Parrizas Diaz s 6:0, 6:2. Drugo točko za zmago je nato prispevala Harriet Dart, ki je bila od Paule Badose boljša s 6:3 in 6:4.

V odločilnem dvoboju parov sta imeli Alicia Barnett in Olivia Nicholls proti Alioni Bolsovi in Rebeki Masarovi težave v prvem nizu, a bili v podaljšani igri boljši, drugi niz pa sta nato dobili s 6:2.

Tako Velika Britanija kot Španija in Kazahstan so v skupini osvojili po eno zmago. V krogu treh ekip pa je Velika Britanija vpisala štiri zmage, Španija tri in Kazahstan eno. Špankam bi za polfinale danes zadostovala točka.

V skupini A pa je Kanada odpravila Italijo prav tako s 3:0. Bianca Andreescu je bila boljša od Elisabette Cocciaretto s 7:6 (3) in 6:3, Leylah Fernandez pa je deklasirala Martino Trevisan in ji s 6:0 in 6:0 “zavezala kravato”. Gladko je bilo tudi v dvojicah, kjer sta Fernandezova in Gabriela Dabrowski ugnale Lucijo Bronzetti in Jasmine Paolini s 6:1 in 6:1.

O polfinalistu skupine bo odločal dvoboj Kanade in Švice, ki sta doslej obe dosegli po eno zmago.

V skupini D je v večernem obračunu Češka premagala Poljsko z 2:1. O polfinalistu iz te skupine bo odločal dvoboj med Češko in ZDA.

Najprej je Češki točko zagotovila Karolina Muchova, ki je Magdaleno Frech premagala s 6:2 in 6:2. Nato je izenačila Magda Linette. S 6:4 in 6:1 je ugnala Karolino Pliškovo.

Odločala je igra dvojic, kjer sta Katerina Siniakova in Marketa Vondrousova premagali Katarzyno Kawa in Alicja Rosolska s 6:2 in 6:3.

Vir: Tenis Slovenija, STA