Žilava Zidanškova rešila 5 zaključnih žog in ugnala nekdaj 6. igralko sveta

Tamara Zidanšek ni uspela ugnati nekdanje 6. igralke sveta. (Foto: Instagram)

Tamara Zidanšek ni uspela ugnati nekdanje 6. igralke sveta. (Foto: Instagram)

Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek je v Eastbourneu skoraj dobesedno “iztrgala” zmago iz rok Španki Carli Suarez Navarro. Nekdaj 6. igralka sveta je tako v 1. kot tudi v 2. nizu imela zaključne žogice, a žilava Konjičanka je tekmo uspela obrniti v svojo korist. 

Tamara Zidanšek ni uspela ugnati nekdanje 6. igralke sveta. (Foto: Instagram)
Tamara Zidanšek je ugnata nekdaj 6. igralko sveta. (Foto: Instagram)

21-letna Konjičanka je še enkrat več pokazala, da zanjo tekme ni konec vse dokler glavni sodnik ne reče “Game, set, match“, kar v slovenščini pomeni “Igra, niz, srečanje”. Prvi niz se ni končal po željah Tamare Zidanšek, ki se je po 4 izgubljenih igrah zapored v težkem položaju znašla tudi v 2. nizu.

Bilo je namreč 5:3 v korist Carle Suarez Navarro, ki se je v 9. igri drugega niza kar trikrat zmagi približala na vsega točko. Zidanškova je s svojim slogom igre vztrajala do konca, eno izmed žogic za zmago pa rešila tudi malenkost s pomočjo sreče, saj je žogica “plesala” po mreži, na koncu pa pristala na strani Španke.

Tudi v 3. nizu je bila Španka izjemno blizu zmagi, saj si je pri vodstvu s 5:2 priigrala novi dve zaključni žogici. Zidanškova je najboljše prihranila prav za konec, ko skorajda ni zgrešila žogice, s 5 zaporednimi osvojenimi igrami pa si priborila mesto v 1/16 finala.

V 2. krogu Zidanškovo čaka obračun proti Belorusinji Aryni Sabalenki, trenutno 10. igralki sveta, ki goji agresiven slog igre.

WTA Premier Eastbourne (Velika Britanija, $852.564, travnata podlaga, 1. krog
Zidanšek T. (Slo) – Suarez Navarro C. (Špa) 4:6, 7:5, 7:5
Hercog P. (Slo) – Strycova B. (Češ) [24.6.]