Rola v Wimbledonu za začetek boljši od 5. nosilca

Blaž Rola. (Foto: zimbio.com)

Blaž Rola. (Foto: zimbio.com)

Slovenski tenisač Blaž Rola je dobro formo iz peščenih igrišč prenesel tudi na travnato podlago. 28-letni Ptujčan je v 1. krogu kvalifikacij v Wimbledonu s 6:7(7), 6:2 in 6:4 ugnal 5. nosilca kvalifikacij, Italijana Stefana Travaglio. 

Blaž Rola. (Foto: zimbio.com)
Blaž Rola. (Foto: zimbio.com)

Italijan Stefano Travaglia se je v Wimbledonu tako v letu 2017 kot tudi v letu 2018 uspešno prebil skozi kvalifikacijsko sito, v letošnjem letu pa je že po prvi tekmi jasno, da mu to ne bo uspelo. V 1. krogu kvalifikacij ga je namreč zaustavil Blaž Rola, ki je po točno 2 urah igre slavil zmago s 6:7(7), 6:2 in 6:4.

Ptujčan je že v tie-breaku prvega niza imel na voljo žogico za niz, a se je tedaj Italijan na svoj servis rešil. V nadaljevanju je bil boljši Rola, ki se je prebil do kar treh ‘breakov’, Italijan pa ni izkoristil nobene od treh žogic za odvzem servisa.

Zdaj proti visokoraslemu Nemcu

Kot naslednji bo Roli nasproti stal 31-letni Nemec Daniel Brands, ki se je leta 2010 v Wimbledonu prebil že vse do osmine finala. Tokrat je bil v 1. krogu kvalifikacij s 6:3 in 6:4 ugnal nerangiranega Britanca Marka Whitehousa. Nemec trenutno na ATP lestvici zaseda 201. mesto.

Wimbledon (Vb, travnata podlaga), kvalifikacije (M), 1. krog
Travaglia S. (Ita/5) – Rola B. (Slo) 7:6(7), 2:6, 4:6
Kavčič B. (Slo) – Arguello F. (Arg) [24.6.]