Povratnik Kavčič prišel, videl in zmagal!

Kavčič se je na teniška igrišča vrnil z zmago. (Foto: zimbio.com)

Kavčič se je na teniška igrišča vrnil z zmago. (Foto: zimbio.com)

Slovenski tenisač Blaž Kavčič se je na teniška igrišča vrnil na najboljši možen način. V 1. krogu kvalifikacij za Wimbledon je s 6:3 in 7:6(7) ugnal Argentinca Facunda Arguella in se tako preboju v glavni del Wimbledona približal na dve zmagi. 

Kavčič se je na teniška igrišča vrnil z zmago. (Foto: zimbio.com)
Kavčič se je na teniška igrišča vrnil z zmago. (Foto: zimbio.com)

Sedem mesecev je minilo odkar je Blaž Kavčič nazadnje odigral uradno tekmo, na teniška igrišča pa se je Ljubljančan vrnil v slogu zmagovalcev. V 1. krogu kvalifikacij za Wimbledon mu je nasproti stal 26-letni Argentinec Facundo Arguello, ki se za razliko od “Kaljuta” še nikoli v karieri ni prebil v glavni del turnirja na sveti travi.

V 2. nizu rešil 5 žogic za niz

Že sam začetek dvoboja je minil povsem v znamenju Kavčiča, ki je ekspresno hitro povedel s 3:0 in prednost ‘breaka’ uspešno zadržal do konca prvega niza. V drugem nizu je bil Arguello tisti, ki je prvi prišel do ‘breaka’ in tudi do vodstva s 5:2. Kavčič je po ubranjeni žogici za niz uspel priti do ‘re-breaka’, po novih dveh rešenih ‘set’ žogicah pa rezultat poravnal na 5:5.

Sledila je napeta podaljšana igra, v kateri je Arguello imel novi dve žogici za niz. Kavčič je tudi ti dve ubranil, nato pa izkoristil že svojo prvo zaključno žogico.

Za 3. krog proti izkušenemu Špancu

V kolikor bo Blaž Kavčič želel še 6. v karieri nastopiti v glavnem delu turnirja v Wimbledonu, bo moral preskočiti še dve oviri. Kot naslednji bo Ljubljančanu nasproti stal 33-letni Španec Marcel Granollers, ki je v Wimbledonu do sedaj najdlje prišel v 2. krog. Trenutno na ATP lestvici zaseda 105. mesto, svoj čas pa je že veljal za 19. igralca sveta.

Wimbledon (Vb, travnata podlaga), kvalifikacije (M), 1. krog
Travaglia S. (Ita/5) – Rola B. (Slo) 7:6(7), 2:6, 4:6
Kavčič B. (Slo) – Arguello F. (Arg) 6:3, 7:6(7) 

2. krog
Rola B. (Slo) – Brands D. (Nem)
Granollers M. (Špa/9) – Kavčič B. (Slo)