Zidanškova se ne zaustavlja: v Moskvi že v polfinalu!

Tamara Zidanšek v Moskvi piše zgodbo o uspehu. (Foto: twitter)

Tamara Zidanšek v Moskvi piše zgodbo o uspehu. (Foto: twitter)

Slovenska tenisačica Tamara Zidanšek v Moskvi piše novo slovensko teniško pravljico. Po včerajšnji veliki zmagi nad 13. igralko sveta Dario Kasatkino, je danes 20-letna Konjičanka ugnala še Nemko Lauri Siegemund in si tako zagotovila mesto v polfinalu WTA turnirja v Moskvi. Bravo, Tamara!

Tamara Zidanšek v Moskvi piše zgodbo o uspehu. (Foto: twitter)
Tamara Zidanšek v Moskvi piše zgodbo o uspehu. (Foto: twitter)

Uro in 48 minut je Tamara Zidanšek potrebovala, da se je na krilih včerajšnje velike zmage nad Kasatkino prebila še mimo Nemke Laure Siegemund in si tako zagotovila mesto v polfinalu. 30-letna tenisačica iz Stuttgarta kljub trenutnemu 217. mestu na WTA lestvici še zdaleč ni bila lahka ovira, saj gre za igralko, ki je nekdaj še pred dvemi leti veljala za 27. igralko sveta, leta 2016 pa skupaj z Matejem Pavićem osvojila Odprto prvenstvo ZDA.

Nemka se po poškodbi kolena pospešeno vrača v pravo formo, a tokrat mimo vroče Zidanškove ni šlo. Slovenska tenisačica se je v prvem nizu dvakrat znašla v zaostanku, nazadnje pri rezultatu 2:3, s 6 zaporednimi igrami pa se je prebila do velike prednosti s 6:3 in 2:0.

Pri vodstvu s 5:2 v drugem nizu je Konjičanka že imela prvi dve zaključni žogici, do zmage pa se je prebila v 10. igri drugega niza, ko je izkoristila skupno tretjo žogico za zmago.

Konec tudi za 1. in 3. nosilko 

Če je Tamara Zidanšek z zmago v preteklem krogu domov poslala 2. nosilko Dario Kasatkino, pa sta danes iz turnirja izpadli tudi 1. in 3. nosilka. Nemka Julia Goerges je morala priznati premoč Srbkinji Olgi Danilović, medtem ko je Anastasija Sevastova obračun proti Aliaksandri Sasnovich predala še pred pričetkom. V igri za naslov je poleg Zidanškove, Danilovićeve in Sasnovicheve ostala še povabljenka organizatorjev Anastasia Potapova. Prav 17-letna Rusinja, ki na WTA lestvici zaseda 204. mesto, pa bo naslednja tekmica Tamare.

WTA Moskva (Rusija, $750,000, pesek), četrtrfinale
Zidanšek T. (Slo) – Siegemund L. (Nem) 6:3, 6:4

Polfinale
Potapova A. (Rus/WC) – Zidanšek T. (Slo)