Zgodovina v Houstonu: Karlović v polfinale

Najstarejši polfinalist od Jimmyja Connorsa leta 1993, ki se bo pomeril proti novincu v tem položaju. Ivo Karlović je rekel, da je bil po zmagi v prvem krogu tekmovanja zadovoljen, saj je prvič kot 39-letnik prišel do ATP zmage. Tri dni kasneje mu je uspelo še nekaj večjega.

Ivo Karlović piše zgodovino (Foto: Atpworldtourcom)

Hrvat je izločil Nicka Kyrgiosa s 3:6, 6:2 in 6:3 v sila zanimivem srečanju, kjer je najprej dominiral Avstralec, nato pa je vajeti v roke prevzel Ivo, ki je spretno izkoristil nezbranost nasprotnika. Da je pri tej starosti prišel v polfinale ATP turnirja, je zares hvalevredno. Zadnji takšen je bil Jimmy Connors leta 1993 v San Franciscu.

To je velika zmaga zame. Do sedaj sem proti njemu izgubil še vse tekme,” je povedal Karlović, zmagovalec Houstona leta 2007. “Zares sem vesel, da mi je le uspelo danes.” Kyrgios je pred včerajšnjim porazom vodil s 4-0 v srečanjih, kar je mogoče vplivalo na to, da je predvsem v drugem delu tekme igral preveč ležerno. Sploh po osvojenem prvem nizu, a se mu je vse skupaj nesramno kaznovalo. In če kaj vemo o visokoraslem Hrvatu, je to da ne izpusti prednosti na svoj začetni udarec.  

Karlović bo poskušal iti še korak dlje proti Američanu Tennysu Sandgrenu, ki je navduševal na OP Avstralije. Tokrat je premagal Guida Pello s 4:6, 7:5 in 6:3 v 2 urah in 19 minutah za svoj prvi ATP polfinale. Tekmo si je ogledal tudi Karlović. “Opazoval sem ga, res je dober z osnovne črte. Močan igralec je, vem, da bo zelo zahteven obračun.”