Lopez: “Federer bi moral spoštovati ATP turnejo”

Feliciano Lopez bo na turnirju Mutua Madrid Open maja dosegel nov mejnik. 36-letni igralec bo igral že 17. leto zapored. Letos bo prevzel tudi direktorske funkcije skupaj z Manolom Santano. 

Feliciano Lopez bo postal novi direktor turnirja v Madridu (Foto: Google.com)

Leta 2019 bo Feliciano Lopez solo vodil turnir v španski prestolnici. “Želim se učiti in se pridružiti organizaciji dogodka,” je dejal Lopez. “Dobro so se odzvali na novice in so zelo veseli zame.” Zaveda se tudi, da bo njegova vloga težavna. “To ni enostavno s teniškimi igralci. Vsi si želimo igrati na najboljšem igrišču, v najboljši uri, v najboljšem stanju in ne moremo zadovoljiti vseh.”

Lopez je spregovoril tudi o vlogi Rogerja Federerja, ki je že drugo leto zapored sprejel odločitev, da preskoči peščeno sezono.”Rad bi, da Federer ponovno igra v Madridu, preden se upokoji,” je dejal Lopez. “Treniral sem z njim v Rotterdamu in imela sva priložnost poklepetati. Povedal mi je, da zelo občuduje Santano in da bi, če bi igral Roland Garros, prišel tudi v Madrid.”

“Škoda, da Federerja ni tukaj, saj je peščena sezona enako pomembna kot travnata sezona. Kot vsak drug elitni igralec, bi moral Federer spoštovati ATP turnejo in nastopati celotno sezono.”

Feliciano Lopez je uspel osvojiti le pet nizov na 13 tekmah, ki jih je igral proti Rogerju Federerju, ki ima popolno razmerje zmag in porazov proti Špancu. V nedavnem intervjuju je 36-letnik govoril o razlikah med Federerjem in Rafaelom Nadalom. “Rafa ima nekaj lastnosti in Roger ima druge, a igrati proti njima je zelo zapleteno. Proti Rogerju sem igral kar nekajkrat, ker sva se soočala že od otroštva. Vedno rečem, da je on najtežji tekmec, sledi pa mu Rafa.”