Začetek novih mandatov na Tenis Sloveniji

Ob koncu letošnjega leta in z začetkom leta 2023 se bodo začeli oziroma nadaljevali številni mandati v organih Tenis Slovenije. Med drugim bo v prvo polno leto novega štiriletnega obdobja krenil predsednik TS Andrej Slapar. 

 

Slapar je bil poleti na skupščini TS izvoljen za nov 4-letni mandat, kateri se je pričel 12. decembra. Kot edini kandidat je bil izvoljen soglasno, glasovali pa so predstavniki 64 klubov. Ob izvolitvi je med drugim izpostavil: “V naslednjem mandatu smo si postavili visoke cilje, ker verjamemo, da si tenis v Sloveniji zasluži še boljšo perspektivo. Izdatna pozornost in osredotočenost bo namenjena vrhunskemu tenisu, saj le na ta način lahko pričakujemo izjemne uspehe tudi v prihodnosti. Nacionalni center in program reprezentančnih treningov je prvi korak k navedenemu cilju. Nadgrajevali bomo tudi odnose s sponzorji in aktivacijami na tem področju ter poskušali zadržati turnir WTA na nivoju 250. Na področju digitalizacije se bomo usmerili v nov informacijski sistem in jakostno lestvico WTN ter popolnoma prenovljeno spletno stran z najboljšo uporabniško izkušnjo, prenosi v živo in ostalimi prednostmi, ki jih prinaša digitalizacija.”

V nadzornem odboru TS zasedba ostaja enaka, in sicer predsednik Bruno Nikolič, člana pa Miha Grilec in Marko Smolčič. V upravnem odboru ostaja podpredsednik Miran Kraševec, častni predsednik Marko Umberger, člani pa Drago Završnik, Roman Veras, Luka Zalaznik, Tomaž Berločnik, Tomo Šeme, Aljaž Kos, Damjan Kralj, Gregor Stražar in Marko Por, na novo pa se je upravnemu odboru TS priključil Peter Skvarča.

Tenis Slovenija je ob tem podaljšala pogodbi tudi z obema selektorjema. Naj spomnimo, selektor ženske reprezentance Andrej Kraševec je v letošnji sezoni Slovenijo popeljal v finale kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju pokala BJK, ki ga lahko imenujemo tudi svetovno prvenstvo. Slovenija bo 14. in 15. aprila doma gostila Romunijo in ima tako velike možnosti, da se uvrsti med najboljše reprezentance na svetu.

Moško reprezentanco bo še naprej vodil Grega Žemlja. Ekipo nov izziv čaka že februarja, v kvalifikacijah za svetovno skupino I v Davisovem pokalu bodo gostovali v Turčiji. 

Vsa telesa TS:


Vir: Tenis Slovenija