Nagradni sklad na OP Avstralije bo rekordno visok

Teniškim igralkam in igralcem se na Odprtem prvenstvu Avstralije obeta rekordno visok nagradni sklad. Nagradni sklad na prvem od štirih turnirjev za Grand Slam v sezoni, ki se bo na igriščih Melbourne Parka začel 16. januarja, bo znašal 76,5 milijona avstralskih dolarjev (48,5 milijona evrov), je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

ao FB - Nagradni sklad na OP Avstralije bo rekordno visok
OP Avstralije (Foto: Facebook)

Kot so napovedali organizatorji turnirja v Melbournu, so zagotovili 3,4-odstotno povečanje nagradnega sklada v primerjavi z letošnjim turnirjem za Grand Slam v Avstraliji, z velikimi povečanji v uvodnih krogih.

Zmagovalca moškega oziroma ženskega turnirja v posamični konkurenci na prvem turnirju za grand slam v letu 2023 bosta domov odnesla 2,975 milijona avstralskih dolarjev vsak, kar znaša 1,886 milijona v evrih.

Vsak, ki bo izpadel v prvem krogu, bo prejel 106.250 avstralskih dolarjev (67.384 evrov), kar je 3,2 odstotka več, medtem ko bodo igralci za udeležbo v drugem krogu prejeli 158.850 avstralskih dolarjev (100.739 evrov).

Direktor turnirja Craig Tiley je dejal, da bo skupni nagradni sklad za avstralsko teniško poletje, vključno s pripravljalnimi turnirji, kot je denimo pokal United, prvič presegel 100 milijonov avstralskih dolarjev (63,4 milijona evrov).

“Na OP Avstralije smo dvignili nagradni sklad za vsak krog od kvalifikacij do finala, z velikimi povečanji v uvodnih krogih,” je povedal direktor turnirja. Po njegovih besedah želijo s povečanjem denarnih nagrad pomagati igralcem pri naložbi v lastne kariere, ko se na uspeh pripravljajo skozi vse leto.

Vir: Tenis Slovenija, STA