Za uvod Davisovega pokala med Slovenijo in Estonijo posamična dvoboja

Team Slovenia at press conference prior to the Davis Cup World Group II - Slovenia vs Estonia, on September 14, 2022 in Portoroz / Portorose, Slovenia. Photo by Matic Klansek Velej / Sportida

Slovenska teniška reprezentanca se bo danes v okviru II. svetovne skupine Davisovega pokala pomerila proti Estoniji. Ob 10.30 se bo v Portorožu na peščeni podlagi najprej predstavil Bor Artnak v dvoboju z najboljšim Estoncem, Markom Lajalom, nato pa bo še obračun poslavljajočega se Aljaža Bedeneta proti Kristjanu Tammu.

Slovenska reprezentanca (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Po obeh današnjih obračunih sledijo še trije v soboto. Najprej se bosta v dvojicah Bedene in Blaž Kavčič, ki se ta teden prav tako uradno poslavlja od tenisa, pomerila proti Kennethu Raismi in Mattiasu Siimarju, nato sledita še posamična obračuna Bedene – Lajal ter Artnak – Tamm.

V slovensko reprezentanco sta bila vpoklicana še Maj Premzl in Matic Križnik, a bosta na priložnost čakala kot rezervi selektorja Grege Žemlje.

Spored se bo danes v Portorožu začel nekoliko prej od predvidenega, in sicer ob 10.30. Izbrani vrsti Slovenije in Estonije sta se namreč v dogovoru z nadzornikom tekmovanja Yanom Kuszakom zaradi slabše vremenske napovedi strinjali glede predčasne izvedbe petkovih dvobojev.

Zmagovalec para mora v petih predvidenih dvobojih zbrati tri točke, napredovanje pa prinaša igranje v kvalifikacijah za I. svetovno skupino Davisovega pokala.

Vir: Tenis Slovenija, STA