Emma Raducanu izpadla v Portorožu

Lansko leto je bila Raducanujeva najboljša na OP ZDA. (Foto: Matic Klanšek Velej / Sportida)

Britanska teniška igralka Emma Raducanu je kot prva nosilka turnirja WTA Zavarovalnica Sava v Portorožu izgubila dvoboj drugega kroga proti Nemki Anna-Leni Friedsam s 5:7, 6:0, 3:6. Naslednja bo na osrednjem igrišču nastopila edina preostala Slovenka med posameznicami Kaja Juvan. Tekmica bo branilka naslova Jasmine Paolini iz Italije.

Emma Raducanu (Foto: Matic Klanšek Velej / Sportida)

V dvoboju med Raducanujevo in Friedsamovo je bilo v prvem nizu kar sedem odvzemov servisa. Britanka je imela štiri zaključne žogice pri vodstvu s 5:3 in 5:4, a se je Nemka vrnila in niz dobila s 7:5.

Raducanujeva je med odmorom zahtevala zdravniško pomoč za levo stegensko mišico, nato pa zaigrala bolje in drugi niz osvojila brez izgubljene igre. V tretjem sta bili tekmici vnovič bolj izenačeni in hkrati zaigrali najbolje v dvoboju, na koncu pa je odločil “break” Nemke v osmi igri.

Preostala dva današnja obračuna sta dobili Francozinja Diane Parry in Čehinja Katerina Siniakova. Prva je nekoliko presenetljivo ugnala deveto nosilko Anastasijo Potapovo iz Rusije s 7:6 (2), 6:4, Čehinja, sicer skupaj z rojakinjo Barboro Krejčikovo zmagovalka nedavnega turnirja dvojic na OP ZDA, pa je bila boljša od Britanke Jodie Burrage s 7:5, 6:1.

Za konec današnjega sporeda na osrednjem igrišču sledi še dvoboj dvojic, prav tako s slovenskim pridihom. Andreja Klepač in Laura Siegemund iz Nemčije se bosta kot prvi nosilki pomerila proti Britanki Harriet Dart in Rusinji Aleksandri Panovi. Zmagovalko tega obračuna v polfinalu čaka ukrajinsko-češka naveza Marta Kostjuk/Tereza Martincova.

Edini preostali današnji dvoboj dvojic je dobila špansko-slovaška naveza Cristina Bucsa/Tereza Mihalikova. Premagali sta Rusinji Potapovo in Jano Sizikovo s 7:6 (4), 0:6, 10:6.

Vir: Tenis Slovenija, STA