Serena Williams z dobrodošlico Federerju v “klubu upokojencev”

Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams, ki je nedavno končala kariero, je ob novici, da se od teniških igrišč poslavlja tudi Roger Federer, izrazila občudovanje švicarskega zvezdnika in mu obenem zaželela dobrodošlico v klubu “teniških upokojencev”, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

it was the match of my career serena williams on facing roger federer - Serena Williams z dobrodošlico Federerju v "klubu upokojencev"

Roger Federer, zmagovalec 20 turnirjev za Grand Slam, je slovo napovedal v četrtek. Zadnja postaja njegove bogate kariere bo nastop na Laverjevem pokalu konec meseca.

“Želela sem povedati, da si našel najboljši način, da to poveš – tako kot si vse naredil odlično v svoji karieri. Vedno sem te občudovala in bil si moj vzornik. Najini poti sta si bili zelo podobni, skorajda enaki,” je na družbenih omrežjih zapisala Williamsova.

“Navdihnil si milijone ljudi, tudi mene. Lahko samo zaploskam in se veselim vsega, kar boš v prihodnje še naredil, in ostani Roger Federer,” je še dodala Američanka in nato hudomušno pristavila še “Dobrodošel v klubu upokojencev”.

Švicar bo kariero končal z 20 naslovi na turnirjih velike četverice. V moški konkurenci sta le dva boljša na tem področju, Španec Rafael Nadal (22) in Srb Novak Đoković (21). Pri ženskah se je Williamsova ustavila pri 23 zmagah, kar je ena manj od rekorderke, Avstralke Margaret Court.

Vir: Tenis Slovenija, STa