Preverite, kdaj se bo vrnila Simona Halep

Romunska teniška igralka Simona Halep je po operaciji nosu sklenila sezono in se bo na igrišča vrnila šele leta 2023. Igralka je danes na Twitterju objavila fotografijo z bolniške postelje z velikim obližem na nosu, poročajo agencije.

halep - Preverite, kdaj se bo vrnila Simona Halep
Simona Halep se bo vrnila v 2023 (Foto Tennis Channel)

Tridesetletna Romunka je razložila, da se je za operativni poseg odločila po nasvetu zdravnikov, saj je že dolgo trpela zaradi oteženega dihanja in težave so se še stopnjevale.

Operacijo je združila tudi s kozmetično popravo. “To sem si želela že dlje časa. Svojega nosu nisem nikoli marala in zdaj sem združila funkcionalni in estetični poseg.”

Kot pravi, prej kozmetična operacija ni bila možna, saj nikoli ni imela tri mesece časa za okrevanje. Tenis je vedno postavila na prvo mesto.

Letos se je na hitro odločila po nastopu v New Yorku, kjer je kot ena od favoritinj izpadla že v prvem krogu. Takrat je spoznala, da je mentalno izčrpana. S tem se je soočala že v začetku leta, ko je razmišljala tudi o koncu kariere. Po menjavi trenerja se je nato vrnila celo med najboljšo deseterico na svetu.

“Sezona 2022 je zame končana. Leta 2023 se vidimo na igrišču,” je še zapisala nekdanja številka 1 svetovnega tenisa.

Vir: Tenis Slovenija, STA