WTA Miami: Stephensova z 10 igrami v nizu do finala

Na turnirju serije WTA Premier v Miamiju smo že dobili obe finalistki. Čeprav je v prvem polfinalnem obračunu odlično kazalo Victorii Azarenki, je na koncu Belorusinja morala priznati premoč izjemni Sloani Stephens, ki se bo za novo veliko turnirsko zmago v finalu pomerila proti lanskoletni zmagovalki OP Francije Jeleni Ostapenko. Latvijka je v drugem polfinalu ugnala Collinsovo. 

Sloane Stephens je po preobratu popolnoma nadigrala Azarenko. (Foto: zimbio.com)
Sloane Stephens je po preobratu popolnoma nadigrala Azarenko. (Foto: zimbio.com)

S 6:3 in 2:0 je v prvem polfinalnem obračunu vodila Victoria Azarenka in vse je kazalo, da se bo Belorusinja Sloani Stephens uspela oddložiti za poraz v Indian Wellsu. A Stephensova se je še pravočasno “prebudila” in dokazala, zakaj ji je v lanski sezoni uspel uspel veliki met na igriščih v Flushing Meadowsu. Iz igralke, ki naredi kar precej neizslijenih in predvsem nepotrebnih napak, se je kar naenkrat spremenila v pravi “zid”, ki ga nasprotnica nikakor ni uspela prebiti. 25-letna Američanka je najprej rezultat v drugem nizu poravnala na 2:2, nato pa v verjetno ključni igri, ko je Belorusinja imela dve žogici za vodstvo s 3:2 prišla do odvzema servisa in kasneje le še nizala igro za igro. Azarenka ni igrala slabo, a nikakor ni našla rešitve, kako nasprotnici odvzeti momentum. V tretjem nizu je Belorusinja začela tudi rahlo šepati, a zmaga je na koncu več kot zasluženo romala v roke Stephensove.

V finalu lanskoletni zmagovalki turnirjev za Grand Slam

Vedela sem, da bom ne glede na to, kako se je tekma končala v Indian Wellsu, morala za zmago močno garati,” je svoje prve občutke po zmagi strnila Stephensova, ki pa se bo za novo izjemno veliko zmago v karieri pomerila proti 5 let mlajši Jeleni Ostapenko. Latvijka je prav tako v Miamiju po dolgem času ujela prave občutke in v polfinalu ugnala Danielle Rose Collins. Predvsem v prvem nizu je bilo sicer zelo napeto, saj je Američanka imela pri vodstvu s 6:5 na voljo žogico za vodstvo z 1:0 v nizih, ki pa je ni izkoristila. V podaljšani igri je nato vajeti v svoje roke vzela Latvijka, ki je tie-break dobila s 7:1, prepričljiva pa je bila tudi v drugem nizu.

WTA Miami (ZDA, $8,648,508), trda podlaga, posamezno, polfinale
Victoria Azarenka (Blr) – Sloane Stephens (Zda/13) 6:3, 2:6, 1:6
Jelena Ostapenko (Lat/6)
– Danille Rose Collins (Zda) 7:6(1), 6:3