ATP Miami: Prebujeni Zverev zaustavil tudi Čorića

Juanu Martinu Del Potru in Johnu Isnerju sta se v polfinalu turnirja serije Masters v vetrovnem Miamiju pridružila še Pablo Carreno-Busta in Alexander Zverev. Španec je proti visokoraslemu Andersonu rešil žogico za zmago in podaljšano igro tretjega niza dobil z 8:6, bolj prepričljiv pa je bil Nemec Alexander Zverev, ki je s 6:4 in 6:4 ugnal vročega Hrvata Borno Čorića. 

"Sasha" Zverev je Miamiju kaže svoj pravi obraz. (Foto: zimbio.com)
“Sascha” Zverev je Miamiju kaže svoj pravi obraz. (Foto: zimbio.com)

Nekdaj že 3. igralec sveta Alexander Zverev je v Miamiju kot kaže vendarle ujel prave občutke. Spor s sedaj že nekdanjim trenerjem Juanom Carlosom Ferrerom je izgleda pozabljen, misli pa znova usmerjene na teniška igrišča. Če je v 2. in 3. krogu proti Medvedevu in Ferreru šlo še bolj na tesno, pa je precej bolj prepričljivo Zverev deloval v osmini finala proti Nicku Kyrgiosu in v četrtfinalu proti Borni Čoriću. “Proti Borni je res potrebno osvojiti vsako točko posebej. To mi je danes uspelo in s tem sem zelo zadovoljen“, je o tem, kako težko je premagati Hrvata spregovoril “Sascha”. Nemec je odlično serviral in Hrvatu zabil kar 8 asov, tekmo odigral brez dvojne napake, v celotnem obračunu pa ponudil samo dve žogici za odvzem servisa takoj v prvi servisni igri.

Čorić je lahko s prikazanim na mastersih v Indian Wellsu in Miamiju več kot zadovoljen, saj je z polfinalom v Kaliforniji in četrtfinalom na Floridi po dolgem času opozoril nase in spomnil prenekatere teniške strokovnjake zakaj so ga le-ti uvrščali na sam vrh.

Španec Andersonu vrnil milo za drago

20-letni Nemec se bo za prvi finale v letošnji sezoni pomeril proti Špancu Pablu Carrenu-Busti, ki se zadnje čase več kot očitno bolje kot na pesku znajde na igriščih s trdo podlago. Na dvig forme je Busta opozoril že v Indian Wellsu, kjer je v osmini finala klonil prav proti Kevinu Andersonu. In verjeli ali ne, tudi takrat je zmagovalec obračuna slavil zmago šele po zmagi z 8:6 v podaljšani igri tretjega niza. Tokrat ni bilo nič drugače, le da je na koncu roke v zrak dvignil Španec.

ATP Miami (ZDA, $7,972,535),  trda podlaga, posamezno, četrtfinale
Carreno-Busta P. (Špa/16) – Anderson K. (Jar/6) 6:4, 5:7, 7:6(6)
Zverev A. (Nem/4) – Čorić B. (Hrv/29) 6:4, 6:4
Del Potro J.M. (Arg/5) 
– Raonic M. (Kan/20) 5:7, 7:6(1), 7:6(3)
Chung H. (Kor/19) – Isner J. (Zda/14) 1:6, 4:6